F&H Racing Team schiet goed uit de startblokken.

F&H Racing Team schiet goed uit de startblokken.

Gemert – Het voorseizoen was al goed verlopen maar de eerste Grand Prix zorgt altijd voor extra spanning. Het duo van het F&H Racing Team wist heel goed met deze extra druk om te gaan en begint heel goed aan het FIM Wereldkampioenschap MX2. Tijdens de Grand prix van Argentinië wist Henry Jacobi heel keurig vijfde te worden met evenveel punten als de derde man. Adam Sterry stuurde zijn KX250F naar een negende plaats in het dagklassement. De overwinning ging naar Jorge Prado, de regerend kampioen wist beide manches te winnen.1e Manche
Na een heel goed verlopen kwalificatie op zaterdagmiddag voelde de rijders zich klaar voor het eerste duel om de punten. Wanneer het starthek valt komt Henry heel goed uit de start en hij komt als derde uit de eerste bocht. Adam volgt in eerste instantie als zesde maar kan even later een positie winnen. In de derde ronden weet Henry zich naar de tweede plaats te werken ten koste van snelstarter Vialle. Een klein foutje zorgt ervoor dat Adam drie plaatsen verloren heeft en hij in duel moet met landgenoot Watson. De eerste helft van de wedstrijd weet de 22-jarige Henry de tweede plaats in handen te houden maar dan komt Kjer Olsen voorbij. De derde plaats komt vervolgens niet meer in gevaar en tot vreugde van het team komt de Leatt-geklede crosser als derde over de finish. Adam maakt het feest compleet, hij geeft de achtste plek niet meer weg en met beide rijders in de top acht begint het seizoen goed voor het team uit Moordrecht.

2e Manche
De tweede manche over 30 minuten en twee ronden begint minder goed voor het Kawasaki-duo. Beide worden snel ingesloten en moeten dus in de achtervolging. Adam weet nipt in de top tien uit de eerste ronde te komen terwijl Henry gevangen lijkt te zitten in het middenveld. Vol gedrevenheid gaat de 22-jarige Brit aan de slag en hij weet zich halverwege de wedstrijd op te werken naar de vijfde plaats. Na zo’n 20 minuten wedstrijd komt Henry op de zesde plaats te rijden en krijgt hij zijn teamgenoot in het vizier. De Duitser gaat ervoor zitten en komt beetje bij beetje dichterbij aan de vijfde plaats. Dan met nog zes minuten te rijden gaat het op de waves mis met Adam wiens wiel weg glijdt met een valpartij als gevolgd. Henry neemt de vijfde plaats  over en komt daar ook over de finish. Met de derde plaats in de eerste manche levert hem dit een vijfde plaats op in het dagklassement. Daarbij moet wel gezegd worden dat hij 36 punten weet te scoren, hetzelfde als derde man Mitchell Evans! Na zijn valpartij verliest Adam een aantal plaatsen maar met een negende plaats komt hij nog in de top tien over de finish. In het dagklassement wordt crosser uit Wales achtste!

 Henry Jacobi:
“Mijn zaterdag verliep erg goed, ik werd derde in de kwalificatiewedstrijd. De eerste manche op zondag was mijn start erg goed en ik wist opnieuw derde te worden. De tweede manche begon niet goed, ik denk dat ik omstreeks de 20 plaats uit de eerste bocht kwam. Verder volgens ben ik terug gereden naar de vijfde plaats, met twee goede resultaten ben ik tevreden over mijn begin van het GP seizoen.”

Adam Sterry:
“Een keurige eerste GP voor mij. De achtste plaats in het dagklassement geeft een vertekend beeld van mijn kunnen. IK ben erg blij met mijn pure snelheid, de starts en het rijden. De crash in de tweede manche kost mij een hogere eindnotering maar ik ben erg gelukkig dat er zonder kleedscheuren vanaf kom. Het was een goede eerste GP en vanaf hier in het nu door pakken naar de overige wedstrijden.”


Volgende wedstrijd:
De KNMV Dutch Masters of Motocross begint over twee weken op het circuit van Axel. Het F&H Racing Team zal daar met hun trio rijders in actie komen. Een week later is de Grand Prix van Engeland op het circuit Matterley Basin.

Uitslagen Grand Prix MX2 #1; Neuquen, Arg:
1e manche:

1 Jorge Prado-Garcia E KTM
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
3 Henry Jacobi D Kawasaki
4 Calvin Vlaanderen NL Honda
5 Mitchell Evans Aus Honda
8 Adam Sterry GB Kawasaki

2e manche:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
3 Mitchell Evans Aus Honda
4 Calvin Vlaanderen NL Honda
5 Henry Jacobi D Kawasaki
9
Adam Sterry GB Kawasaki

Dagklassement MX2 GP van Argentinie:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM 1-1
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 2-2
3 Mitchell Evans Aus Honda 5-3
4 Calvin Vlaanderen NL Honda 4-4
5 Henry Jacobi D Kawasaki 3-5
8 Adam Sterry GB Kawasaki 8-9

Tussenstand MX2 na 1 wedstrijd:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM 50
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 44
3 Mitchell Evans Aus Honda 36
4 Calvin Vlaanderen NL Honda 36
5 Henry Jacobi D Kawasaki 36
8 Adam Sterry GB Kawasaki 25

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers

Adam Sterry op het podium in Hawkstone Park

Het F&H Racing Team kijkt tevreden terug op de wedstrijd  Hawkstone Park International MX, al vele jaren een klassieker op de internationale motocross kalender. De 22-jarige Adam Sterry (foto) werd tweede in het dagklassement met een eerste en zesde plaats tijdens de manches. Roan van de Moosdijk werd knap achtste in het dagklassement en Henry Jacobi was ondanks het uitvallen in de tweede manche goed voor een elfde plaats!Adam Sterry
"Alleen maar positiviteit over vandaag, een klein foutje kost mij de dagzege maar ik ben erg tevreden. Het rijden gaat goed en ook de starts zijn goed. Er is hier heel veel publiek aanwezig en dat is natuurlijk bijzonder leuk en zorgt voor een goede sfeer. Dat gecombineerd met een goed resultaat wordt voor een geslaagde wedstrijddag."

Roan van de Moosdijk
"Vanaf de tijdtraining voelde ik mezelf als goed op het circuit. De vierde kwalificatie tijd geeft natuurlijk vertrouwen. De eerste manche begon ook goed tot ik door een andere rijder werd geraakt en ten val kwam. Ik denk dat ik terug ben gezakt naar de 25e plaats om vervolgens terug te komen naar de elfde plaats. De snelheid was goed, het resultaat iets minder. De tweede manche de gehele wedstrijd in de top vijf gereden en als vijfde gefinisht. De start van de Superfinale was iets minder maar ik wist als tiende over de finish te komen en daarmee ben ik tevreden."

Henry Jacobi
"De tijdtraining verliep goed en ik wist een vijfde tijd op de klokken te zetten. De eerste manche was mijn start niet heel goed maar vanaf de tiende plaats wist ik terug te komen naar een derde plaats. De tweede manche begon dan wel heel goed als tweede! Ik veroorzaakte helaas een 'mapping' issue waardoor ik de wedstrijd helaas vroeg moest verlaten. De Superfinale begon ik in het middenveld aan de wedstrijd en kwam ik terug naar de elfde plaats. Dit was een goede preparatie voor de eerste GP in Argentinië."

Volgende wedstrijd:
Op 2-3 maart begint het FIM Wereldkampioenschap in Argentinie. Twee weken later wordt de eerste KNMV Dutch Masters of Motocross verreden in het Zeeuwse Axel.

Dagklassement Hawkstone Park International 2019:
1 Jago Geerts B Yamaha 1-4
2 Adam Sterry GB Kawasaki 1-6
3 Mikkel Haarup DK Husqvarna 7-2
4 Bas Vaessen NL KTM 9-3
5 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 5-7
8 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 11-5
11 Henry Jacobi D Kawasaki 3-DNF


Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: F&H Racing Team

Marshal Weltin evenaart zijn beste GP resultaat!

Marshal Weltin evenaart zijn beste GP resultaat!

Gemert – De finale van het FIM Wereld Kampioenschap MX2 werd verreden in Imola. Op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari wist Marshal Weltin een geweldige eerste manche te rijden door als vijfde over de finish te komen. Adam Sterry kende geen vlekkeloze wedstrijd door zijn pijnlijke enkel. Hij had nog zicht op de elfde plaats in de eindstand. Dat lukte net niet maar de Brit wordt twaalfde en is daarmee de beste Kawasaki-rijder. De overwinning ging naar Jorge Prado, hij won niet alleen de finale maar verzekerde zich tevens van de MX2 Wereldtitel.

 1e manche
Na een redelijk goed verlopen kwalificatie op zaterdagmiddag gingen de KX250F-rijders met vertrouwen de wedstrijd in. De Leatt-geklede crossers komen ver buiten de top tien uit de eerste bocht. Het gaat er direct heftig aan toe en contact wordt dan ook niet geschuwd. Marshal weet zich in de derde ronde al de top tien binnen te rijden. Niet veel later probeert Adam hetzelfde te doen maar zijn landgenoot Watson voorkomt dat. In de tweede helft van de wedstrijd begint de pijnlijke enkel van de 22-jarige crosser op te spelen. Het tempo van Adam moet omlaag en hierdoor zakt hij terug naar de 21e plaats. Hij blijft de eerste manche van het weekend dus puntloos terwijl Marshal een geweldige wedstrijd rijdt. De vriendelijke Amerikaan weet halverwege de wedstrijd de zevende plaats in handen te krijgen om vervolgens nog verder vooruit te kijken. In de laatste vijf minuten komen Lawrence en Covington nog in de problemen waardoor de BO Oil-gesmeerde Kawasaki van Marshal als vijfde over de finish weet te komen! En daarmee evenaart Marshall zijn beste prestatie van het seizoen, tijdens de Grand Prix van Engeland werd hij de eerste manche ook vijfde!

 2e manche
De laatste manche van het seizoen is voor beide rijders niet heel goed en ze komen in het middenveld uit de eerste volledige ronde. Marshal weet zich vanaf de vijftiende plaats snel naar de twaalfde te werken en kan na tien minuten wedstrijd de elfde plaats overnemen. In zijn ‘drive’ om de top tien binnen te komen wil hij even iets te veel waardoor Marshal op de waves ten val komt en ver buiten de baan naar beneden valt en daardoor terug zakt naar de 27e plaats waar hij ook finisht. Adam bouwt zijn race heel goed op en weet dat hij zijn krachten goed moet verdelen. De deze maand 22 jaar geworden Brit werkt zich van de zeventiende naar de veertiende plaats. Daarmee weet hij nog twee plaatsen te klimmen in de eindstand waarin hij dus nog twaalfde weet te worden. Een keurige prestatie ondanks het missen van zeven wedstrijden door blessureleed.

Volgende wedstrijd:
Het FIM Wereld Kampioenschap MX2 zit erop en het Zuid-Hollandse team kan terug kijken op een goed seizoen met daarin hun eerste GP- en Dutch Masters of Motocross podium ! Zoals twee weken geleden in Assen bekend gemaakt zullen Adam Sterry en Henry Jacobi voor het F&H Racing Team uitkomen in het FIM Wereld Kampioenschap MX2 van 2019. Roan van de Moosdijk en Marshal Weltin gaan voor het maximale in het Europees Kampioenschap 250cc.Uitslagen MX2 #20; Imola, I:
1e manche:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
3 Henry Jacobi D Husqvarna
4 Michele Cervellin I Yamaha
5 Marshal Weltin USA Kawasaki
21 Adam Sterry GB Kawasaki

2e manche:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM
2 Hunter Lawrence Aus Honda
3 Thomas Covington USA Husqvarna
4 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
5 Anthony Rodriguez Ven Yamaha
14 Adam Sterry GB Kawasaki
27 Marshal Weltin USA Kawasaki

Dagklassement MX2 GP van Italie:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM 1-1
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 2-4
3 Thomas Covington USA Husqvarna 7-3
4 Michele Cervellin I Yamaha 4-7
5 Henry Jacobi D Husqvarna 3-9
11 Marshal Weltin USA Kawasaki 5-27
20 Adam Sterry GB Kawasaki 21-14

Eindstand MX2 na 20 wedstrijden:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM 873
2 Pauls Jonass Let KTM 777
3 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 673
4 Ben Watson GB Yamaha 602
5 Thomas Covington USA Husqvarna 599
12 Adam Sterry GB Kawasaki 220
16 Jed Beaton Aus Kawasaki 216
21 Marshal Weltin USA Kawasaki 137
24 Ruben Fernández-Garcia E Kawasaki 85

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers

Adam Sterry keert direct terug in de top tien.

Adam Sterry keert direct terug in de top tien!

Na het missen van drie wedstrijden heeft Adam Sterry in Assen laten zien uit het juiste ‘racehout’ gesneden te zijn. De Brit werd tiende en achtste tijdens de beide manches op het TT Circuit. Dat leverde de 22-jarige crosser een negende plaats op in het dagklassement. Marshal Weltin wist ook weer goed tot scoren te komen, de Amerikaan werd als vijftiende en dertiende afgevlagd. De overwinning ging naar Jorge Prado en hij reist met een ruime voorsprong naar de finale van het FIM Wereld Kampioenschap MX2.1e manche
In de kwalificatie komt Adam stevig ten val maar gelukkig kon hij gewoon van start gaan op de zondagmiddag. De start van de eerste manche was redelijk en in de eerste ronde worden er direct plaatsen goed gemaakt. In de beginfase heeft de Kawasaki-rijder de tiende plaats in handen maar door een foutje verliest hij een positie. Het is gaat er heftig aan toe en beide rijders gaan contact niet uit de weg. Met nog vier ronden te gaan lukt het Adam om terug de top tien binnen te komen en hij komt als tiende over de finish. Marshal rijdt zich steeds beter in de wedstrijd en weet een mooie vijftiende plaats uit het zware zand te slepen.

2e manche
De start van de tweede manche is iets beter en Adam weet als negende aan de wedstrijd over 30 minuten en twee ronden te beginnen. Er volgt een gevecht met Geerts en na twee ronden lukt het de F&H Racing-rijder om de achtste plaats over te nemen. Deze geeft hij vervolgens niet meer uit handen. Het lijkt er zelfs even op dat Cervellin wordt gepasseerd maar deze weet uit de ‘klauwen’ van Adam te blijven die dus achtste wordt. Ook de tweede manche heeft Marshal een goed tempo te pakken nadat hij als twaalfde uit de eerste ronde komt. De Amerikaan verliest na ruim tien minuten wedstrijd een plekje aan Lawrence maar met de dertiende plaats is hij best tevreden.

 Volgende wedstrijd:
De twintigste en laatste wedstrijd van het FIM Wereld Kampioenschap MX2 wordt over twee weken verreden in Italie. Ook dan is het kampioenschap te gast op een wegracecircuit namelijk dat van Imola. De elfde plaats in de eindstand is nog mogelijk voor Adam!

Uitslagen MX2 #19; Assen, NL:
1e manche:

1 Jorge Prado-Garcia E KTM
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
3 Thomas Covington USA Husqvarna
4 Ben Watson GB Yamaha
5 Calvin Vlaanderen NL Honda
10 Adam Sterry GB Kawasaki
15 Marshal Weltin USA Kawasaki

2e manche:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM
2 Calvin Vlaanderen NL Honda
3 Thomas Covington USA Husqvarna
4 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
5 Ben Watson GB Yamaha
8 Adam Sterry GB Kawasaki
13 Marshal Weltin USA Kawasaki

Dagklassement MX2 GP van Nederland:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM 1-1
2 Thomas Covington USA Husqvarna 3-3
3 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 2-4
4 Calvin Vlaanderen NL Honda 5-2
5 Ben Watson GB Yamaha 4-5
9 Adam Sterry GB Kawasaki 10-8
14 Marshal Weltin USA Kawasaki 15-13

Tussenstand MX2 na 19 wedstrijden:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM 823
2 Pauls Jonass Let KTM 777
3 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 633
4 Ben Watson GB Yamaha 585
5 Thomas Covington USA Husqvarna 565
13 Jed Beaton Aus Kawasaki 216
14 Adam Sterry GB Kawasaki 203
22 Marshal Weltin USA Kawasaki 121
24 Ruben Fernández-Garcia E Kawasaki 85

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers


Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers

Kawasaki met F&H Racing Team in 2019.

Kawasaki met F&H Racing Team in 2019.

Kawasaki en F&H Racing Team gaan in 2019 uitkomen in het FIM Wereld Kampioenschap MX2 met Adam Sterry en Henry Jacobi. Roan van de Moosdijk en Marshal Weltin gaan uitkomen in het Europees Kampioenschap 250cc. F&H Racing Team krijgt nog meer steun vanuit Kawasaki Europe om met de 22-jarige Brit en 21-jarige Duitser uit te komen met de KX250F. Voor beide rijders is 2019 hun laatste seizoen in de MX2-klasse door de leeftijdslimiet van 23 jaar. Met de 17-jarige Van de Moosdijk kijkt het Zuid-Hollandse team vooruit. In het eerste jaar gaat de Eindhovenaar proberen hoge ogen te gooien in het EMX250. In 2020 en 2021 komt hij uit voor het F&H Racing Team in de Grand Prix. De 22-jarige Weltin moet het WK MX2 verlaten, hij gaat ook proberen de EMX250-titel bij Kawasaki te bezorgen.

 Sterry maakt voor het tweede jaar deel uit van F&H Racing en is heel blij om samen verder te gaan in 2019. Hij maakt al jaren deel uit van de Kawasaki familie en gaat natuurlijk voor het maximale in het komende seizoen.
Jacobi staat in eigen land aan de leiding in de hoog aangeschreven ADAC MX Masters. De finale van dit kampioenschap is volgend weekend. Een week later komt Jacobi uit voor Team Germany tijdens de Motocross of Nations in de USA. Daarna zal hij zich bij het team voegen en beginnen met de voorbereidingen voor het komende seizoen.
Dit jaar wist Van de Moosdijk al op de hoogste trede te klimmen tijdens het EMX250. In Ottobiano pakte hij de overwinning en hij bezet momenteel de derde plaats in de tussenstand. Met de KX250F wil hij proberen de titel te veroveren. Daarna volgt hopelijk een mooie en lange samenwerking met de gifgroene machine.
Vorig jaar werd Weltin zesde in het EMX250 om dit jaar de overstap te maken naar het WK MX2. Hij voelt dat er nog ‘unfinished business’ is in deze klasse en de Amerikaan gaat dan ook voor het hoogste haalbare in 2019.

Adam Sterry: Volgend jaar blijf ik nog een jaar bij F&H Racing Team, en voor de eerste keer in mijn pro carrière zal ik dezelfde monteur hebben als dit jaar. We werken fijn samen, en alles werkt goed in het team. Ik heb een hoop geleert omtrent mezelf dit seizoen. Ik hoop blessure vrij te blijven volgend seizoen uiteraard. Ik wil dit seizoen sterk eindigen en een goede winter hebben om mezelf klaar te stomen voor 2019. Ik woon in Nederland nu, dicht bij het team, en dat is veel makkelijker om goed samen te werken. Ik zal veel in het zware zand trainen, en veel natte dagen in Lommel beleven deze winter, dat is de sleutel tot een succesvol seizoen

Henri Jacobi: “Het is een grote stap voor me om voor F&H Racing Team te mogen rijden, want het is de eerste keer in mijn carrière dat ik een professionele rijder ben. Volgend jaar is mijn laatste jaar in de MX2 klasse omdat ik binnenkort 22 wordt. Ik wil een sterk winter seizoen hebben en zal alles geven, en denk dat ik nu de beste mensen om me heen heb gevonden om hele goede resultaten te behalen. Ik heb mezelf dit seizoen verrast toen ik mijn eerste GP podium behaalde en nu wil ik daar meer van! Ik zal werken aan mijn conditie in de winter, nauw samenwerken met het team en ik ben er zeker van dat ik dan een grote stap zal maken!”

Roan van de Moosdijk: “Ik kijk heel erg uit naar volgend seizoen, en het is een grote kans voor me om voor Kawasaki te mogen rijden en het F&H Racing Team. Ik zal een goede nieuwe motor hebben en het zal gemakkelijker voor me zijn omdat het team in Nederland is gevestigd, iedereen spreekt mijn taal, na een paar seizoen voor een buitenlands team te hebben gereden. Het doel is uiteraard om de Europese titel te winnen. Sinds halverwege dit seizoen heb ik wat fantastische resultaten geboekt en een aantal podiums, dus ik hoop dat ik hetzelfde kan behalen volgend jaar. Ik kijk er ook erg naar uit een aantal GP’s te kunnen rijden om mezelf voor te bereiden op 2020. Ik ben opgegroeid met in het zand rijden sinds ik een kind ben, maar heb ook met het podium in Bulgarije laten zien dat harde banen geen probleem voor me zijn.”

Marshal Weltin: “Ik ben zo ontzetten blij om deel uit te maken van F&H Racing Team volgend seizoen. Sinds ik bij F&H Racing Team ben gaan rijden en weer terug ben op een kawasaki, hebben we een aantal goede resultaten behaald. Ik wil familie Fase dan ook heel erg bedanken! Ik ben zo dankbaar voor alles wat ze voor mij gedaan hebben. Ik voel me thuis in dit team en ik weet dat ik na een goede winter erg sterk kan zijn volgend jaar in het Europese kampioenschap.”

Nathalie Fase: “We worden groter en groter, en steeds professioneler elk jaar. Extra support van Kawasaki Europe is een volgende grote stap! Het zal ons helpen naar een volgend level. We hebben ons eerste MX2 podium dit seizoen behaald, het kwam iets eerder dan verwacht, maar uiteraard proeft dat naar veel meer! Het is onze droom om Kawasaki zo veel mogelijk podiums te bezorgen en in de toekomst mee te strijden voor de titel. Onze rijders hebben het goed gedaan, we verbeteren continue, streven naar perfectie en ik ben ontzettend blij met de vier talentvolle rijders voor volgend seizoen. We hebben besloten om met twee sterke rijders deel te nemen in het MX2 wereld kampioenschap en met een sterk programma uit te komen in het EMX250 kampioenschap met als doel vechten om de titel. Ik wil Kawasaki Europe dan ook enorm bedanken voor hun support, onze hoofdsponsors F&H Crone, Merwestaal, Noordennestaal en alle andere waardevolle sponsors die achter ons staan sinds dag 1!”

De voorlopige Grand Prix kalender telt twintig wedstrijden in 2019 te beginnen op 23-24 februari. Naast de Grand Prix komt het F&H Racing Team ook uit tijdens de KNMV Dutch Masters of Motocross 250cc.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: @ShotbyBavo 

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen