F&H Racing-duo in de top tien!

F&H Racing-duo in de top tien!

Op het prachtige circuit van Palembang hebben Henry Jacobi en Adam Sterry goed weten te scoren tijdens de elfde Grand Prix van het seizoen. De F&H Racing Team-rijder wisten zich beide in de top tien te rijden! Henry werd tiende en achtste tijdens de manches die onder hele warme omstandigheden werden verreden. Adam kende een zware eerste manche waarin hij dertiende werd maar later op de dag werd de Brit negende! De overwinning tijdens de Grand Prix van Indonesië ging naar Jorge Prado, de Spanjaard is ook de leider in de tussenstand met nog zeven wedstrijden op de kalender.1e Manche
De eerste manche op deze warme zondag komen beide rijders niet geweldig uit de start. Door de warmte is het in de beginfase even zoeken naar het juiste tempo want 30 minuten en twee ronden is lang onder deze omstandigheden. Henry komt als twaalfde uit de eerste ronde gevolgd door zijn teamgenoot Adam. De eerste tien minuten heeft Henry een mooi duel met Kawasaki-collega Moreau. De Fransman wordt gepasseerd en niet veel later moet Pichon ook toe kijken hoe Henry de top binnen komt. Moreau geeft zich niet gewonnen en komt terug voorbij aan Henry maar na 30 minuten lukt het Henry opnieuw om Moreau te passeren, waarna er nog een spannend duel volgt met boisrame  waardoor de Duitser als nek aan nek met de fransman als tiende over de finish komt. Adam maakte een klein foutje waardoor hij de dertiende plaats is verloren maar de Leatt-geklede crosser komt terug om als dertiende over de finish te komen.


2e Manche
Tijdens de start van de tweede manche is Adam het beste uit de startblokken van het F&H Racing-duo. De 22-jarige Brit heeft ruim tien minuten een duel met Maxime Renaux. Wanneer deze voorbij komt kan Adam in de achtervolging waardoor Boisrame gepasseerd wordt en de crosser uit Walsh komt dus de top tien weer binnen. Henry heeft zich van buiten de top tien naar voren gewerkt en hij weet halverwege de manche zijn teamgenoot te passeren. In de tweede helft van de wedstrijd kan de eveneens 22-jarige Duitser zich opwerken naar de achtste plaats gevolgd door Adam die dus als negende over de finish komt.Volgende wedstrijd:

Het F&H Racing Team blijft de komende week in Indonesië want de Grand Prix van Azië wordt volgend weekend verreden in Semarang. Daarna reist het team terug naar Nederland voor de finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.


Uitslagen Grand Prix MX2 #11; Palembang, Ind:
1e manche:

1 Jorge Prado E KTM
2 Tom Vialle F KTM
3 Maxime Renaux F Yamaha
4 Calvin Vlaanderen NL Honda
5 Jed Beaton Aus Husqvarna
10 Henry Jacobi D Kawasaki
13 Adam Sterry GB Kawasaki

2e manche:
1 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
2 Jorge Prado E KTM
3 Tom Vialle F KTM
4 Jago Geerts B Yamaha
5 Jed Beaton Aus Husqvarna
8 Henry Jacobi D Kawasaki
9 Adam Sterry GB Kawasaki

Dagklassement MX2 GP van Indonesi
ë:
1 Jorge Prado E KTM 1-2
2 Tom Vialle F KTM 2-3
3 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 6-1
4 Maxime Renaux F Yamaha 3-7
5 Jed Beaton Aus Husqvarna 5-5
8 Henry Jacobi D Kawasaki 10-8
11 Adam Sterry GB Kawasaki 13-9

Tussenstand WK MX2:
1 Jorge Prado E KTM 494
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 443
3 Jago Geerts B Yamaha 334
4 Tom Vialle F KTM 326
5 Henry Jacobi D Kawasaki 307
8 Adam Sterry GB Kawasaki 224
27 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 23

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen