Henry Jacobi pakt de titel in bloedstollende finale!

Van de Moosdijk wint de finale en Sterry klimt op het podium

Met een voorsprong van 17 punten kwamen Henry Jacobi en het F&H Racing Team naar de finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross. Na de eerste manche was het onbedoeld spannend geworden want ondanks een manche overwinning van Roan van de Moosdijk wist Jago Geerts zijn achterstand te verkleinen naar drie punten! In de tweede manche moest het gaan gebeuren en het gebeurde want ondanks tiende plaats mag Henry zich de nieuwe kampioen nemen! De overwinning in Lichtenvoorde ging naar Roan die beide manches wist te winnen. De derde plaats in het dag klassement ging naar Adam Sterry!


 
1e manche
In de trainingen heeft Roan de snelste tijd op de klokken weten te zetten en hij neemt ook direct de leiding. Adam volgt op een tweede plaats maar hij neemt vervolgens de leiding over. Henry heeft niet zo’n beste start gehad en komt nipt in de top tien uit de eerste bocht. De eerste drie ronden mag Adam het tempo bepalen maar dan neemt Roan de leiding over om vervolgens afstand te nemen. Adam heeft een gevecht met Vialle, Vlaanderen en Geerts! De Belg weet in de tweede helft van de wedstrijd te versnellen waardoor hij zich opwerkt naar een tweede plaats! Op dat moment heeft Henry zich opgewerkt naar de zesde plaats maar hij krijgt machine problemen waardoor hij het tempo moet laten zakken! Roan wint voor Geerts en Vlaanderen weet in de laatste ronde nog Adam te passeren voor de derde plaats. Henry komt als dertiende over de finish waardoor hij met drie punten voorsprong aan de tweede manche moet beginnen.

 
2e manche
De tweede manche neemt Geerts de beste start voor Roan, Adam en Vlaanderen. Henry komt als achtste uit de eerste bocht maar hij werkt zich vervolgens snel naar de vijfde plaats achter Vlaanderen. In de tweede ronde weet Roan de leiding over te nemen en de 18-jarige Brabander kijkt vervolgens niet meer om. Hij werkt zich los en wint ook de tweede manche. Nadat Geerts de leiding heeft verloren slaat bij hem de pechduivel toe en hij moet de wedstrijd verlaten! Dit betekend dat Henry zeker is van de titel en daarmee valt er een last van de schouders bij zowel de rijders als het team. Achter Van de Moosdijk en Vlaanderen komt Adam als derde over de finish maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Het is Vialle die de Brit tot het uiterste drijft maar de 22-jarige Adam laat zich de derde plaats niet afpakken en hij wordt derde voor de Fransman. Henry geniet van iedere ronde en hij komt als tiende over de finish waar hij door zijn team met vuurwerk en confetti wordt binnen gehaald. Na veertien jaar heeft Kawasaki deze titel weer gewonnen, de laatste KX250F die deze titel wist te winnen werd in 2005 bestuurd door Stephen Sword!

Namens het gehele F&H Racing Team en haar rijders bedankt voor al uw steun, support en aanmoedigingen! We zijn blij de vreugde van de voor ons eerste Nederlandse titel, de manche overwinningen en podiums van het afgelopen weekend met jullie te kunnen delen! 

 
Volgende wedstrijd:
Het FIM wereldkampioenschap MX2 gaat volgende week verder met de Grand Prix van Tsjechië. Een week later komt Roan weer in actie wanneer het Europees Kampioenschap 250cc verder gaat op het circuit van Lommel!

Uitslagen Dutch Masters of Motocross #4 250cc; Lichtenvoorde, NL:
1e manche
1 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
2 Jago Geerts B Yamaha
3 Calvin Vlaanderen NL Honda
4 Adam Sterry GB Kawasaki
5 Tom Vialle F KTM
13 Henry Jacobi D Kawasaki
 
2e manche
1 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
2 Calvin Vlaanderen NL Honda
3 Adam Sterry GB Kawasaki
4 Tom Vialle F KTM
5 Mikkel Haarup DK Husqvarna
10 Henry Jacobi D Kawasaki

Dag klassement:
1 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 1-1
2 Calvin Vlaanderen NL Honda 3-2
3 Adam Sterry GB Kawasaki 4-3
4 Tom Vialle F KTM 5-4
5 Mikkel Haarup DK Husqvarna 7-5
11 Henry Jacobi D Kawasaki 13-10
 
Eindstand DMofMX 250cc:
1 Henry Jacobi D Kawasaki 151
2 Jago Geerts B Yamaha 138
3 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 133
4 Adam Sterry GB Kawasaki 120
5 Ben Watson GB Yamaha 104
 
Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Huub Munsters
Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen