Jacobi op het podium, Sterry er nipt naast!

Een week na het behalen van de KNMV Dutch Masters of Motocross 250cc-titel door Henry Jacobi stond het F&H Racing Team alweer aan de start in Loket. Tijdens de dertiende Grand Prix van het seizoen hebben Henry en teamgenoot Adam Sterry geweldig gepresteerd! Met een tweede en derde plaats wordt Henry tweede in het dag klassement achter Jorge Prado. Adam ruikt de champagne maar hij komt nipt te kort en hij wordt vierde overall.1e Manche
Na holeshot en een sterke derde plaats in de kwalificatie heeft Henry er vertrouwen in voor de wedstrijden op zondagmiddag. De eerste manche komt de Duitser goed uit de startblokken waardoor hij als vierde uit de eerste bocht weet te komen. Ook Adam is goed vertrokken en hij komt als tiende uit de eerste bocht! De Brit weet zich vervolgens op te werken naar een achtste plek maar daarvoor moet hij stevig in duel met de Spanjaard Larranaga. Het is een prachtig gevecht wat de Kawasaki-rijder in zijn voordeel weet te beslissen. De top vier zit de eerste 20 minuten van de wedstrijd muurvast. Dan komen Vialle en Vlaanderen steeds dichter bij elkaar en Henry heeft het beste kaartje om dit duel van dichtbij te bekijken. Het duel wordt steeds feller en na 23 minuten komt het duo met elkaar in botsing! Henry kan hierdoor in één klap twee plaatsen goed maken. De tweede plaats van Henry komt vervolgens niet meer in gevaar en de 22-jarige crosser is tevreden met deze eerste manche. Hetzelfde geldt voor Adam die als zesde over de finish weet te komen. Ook hij weet door de crash in de kopgroep twee plaatsen goed te maken en scoort kostbare punten met een zesde plaats!


2e Manche
Ook tijdens de tweede manche komen met Motul - gesmeerde KX250F’s van het Moordrechtse team heel goed uit de start. Henry komt als derde uit de eerste bocht achter Prado en Vialle, Adam volgt op de vijfde plaats! Ruim tien minuten kijkt Henry tegen de rug van Vialle aan om vervolgens de aanval in te zetten. De eerste aanval is direct succesvol en de Duitser neemt de tweede plaats over. Niet veel later weet ook Adam voorbij te gaan aan de Fransman! Wanneer Vlaanderen ten val komt kan Adam opklimmen naar de derde plaats. Hij heeft zijn teamgenoot in het vizier en de achterstand op Henry wordt helemaal weg gewerkt voor de 22-jarige crosser uit Wales. Met nog een aantal minuten op de klok tijdens deze wedstrijd over 30 minuten en twee ronden slaat Adam toe. Hij neemt de tweede plaats over en wordt op tien seconden van de winnaar als tweede afgevlagd. Henry wordt derde en mag voor de tweede keer dit jaar op het podium klimmen. Adam komt net een punt te kort om ook op het podium te mogen klimmen. Kjer Olsen wordt derde in het dag klassement vlak voor Adam! De F&H mannen hebben er een feestje van gemaakt en reizen vol goede moed terug naar Moordrecht.

Volgende wedstrijd:
De Grand Prix van België laat niet lang op zich wachten, deze wedstrijd wordt volgende week verreden op het zware zandcircuit van Lommel. Dan gaat ook het Europees Kampioenschap 250cc verder met Roan die momenteel derde staat op 13 punten van de leider.

Uitslagen Grand Prix MX2 #13; Loket, CZ: 
1e manche:
1 Jorge Prado E KTM
2 Henry Jacobi D Kawasaki
3 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
4 Jed Beaton Aus Husqvarna
5 Jago Geerts B Yamaha
6 Adam Sterry GB Kawasaki

2e manche:
1 Jorge Prado E KTM
2 Adam Sterry GB Kawasaki
3 Henry Jacobi D Kawasaki
4 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
5 Calvin Vlaanderen NL Honda

Dagklassement MX2 GP van Loket:
1 Jorge Prado E KTM 1-1
2 Henry Jacobi D Kawasaki 2-3
3 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 3-4
4 Adam Sterry GB Kawasaki 6-2
5 Jago Geerts B Yamaha 5-6

Tussenstand WK MX2:
1 Jorge Prado E KTM 594
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 504
3 Jago Geerts B Yamaha 391
4 Tom Vialle F KTM 380
5 Henry Jacobi D Kawasaki 377
6 Adam Sterry GB Kawasaki 279
27 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 23

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen