Van de Moosdijk domineert in Lommel en pakt de leiding!

Sterry en Jacobi in de top tien!

Op een tiental kilometers van zijn woonplaats heeft Roan van de Moosdijk de zevende wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc naar zijn hand gezet. De Eindhovenaar wist op het circuit van Lommel beide manches op zijn naam te schrijven. Daarbij wist de F&H Racing-rijder zijn achterstand van 13 punten weg te werken, sterker nog Roan in de nieuwe leider in de tussenstand! In het FIM wereldkampioenschap MX2 wisten Adam Sterry en Henry Jacobi goed tot scoren te komen. De Brit werd vijfde in het dag klassement, de Duitser werd daarin negende.


1e Manche
Na een goed verlopen kwalificatie op zaterdag heeft het Kawasaki duo er duidelijk zin in. Henry komt goed uit de start en hij komt als derde over de eerste sprong direct gevolgd door Adam! In de eerste ronde weet Adam een positie winst te boeken ten koste van Henry die vervolgens terug zakt naar de zevende plaats. Na twintig minuten wedstrijd verliest Adam de derde plaats aan lokale held Geerts. Deze stormt door naar de tweede plaats ten koste van Vialle. Adam weet de Franse snelstarter ook te passeren en de Leatt-geklede crosser wordt derde achter Prado en Geerts. Henry heeft een duel met Vlaanderen en de 22-jarige Duitser wordt als achtste afgevlagd. 

2e Manche
Ook de tweede manche komt Henry goed uit de start en hij begint als derde aan de wedstrijd over 30 minuten en twee ronden. Er volgt direct een duel met Watson en Kjer Olsen waardoor Henry even in onbalans komt en daardoor twee plaatsen verliest. In de eerste volledige ronde weet Geerts voorbij te gaan aan de Dutch Masters of Motocross 250cc die wordt gevolgd door zijn teamgenoot. In de tweede ronde neemt Adam de zevende plaats over van Henry die vervolgens door een schuiver nog meer plaatsen verliest. In de slotfase valt tweede man Geerts stil en daardoor klimt Adam op naar de zesde plaats waar hij ook finisht. Henry heeft het zwaar maar puur op karakter weet hij de wedstrijd uit te rijden na een val op een dertiende plaats en daarmee weet hij kostbare punten te scoren. In de tussenstand bezet Henry nu de vijfde plaats gevolgd door Adam op een zesde positie.

EMX250
In de kwalificatie is Roan veruit de snelste man op het circuit waardoor hij vanaf de pole-position mag vertrekken. De start verloopt goed en hij kan als zesde uit de eerste bocht komen. Daarna werkt hij zich heel beheerst naar voren en na tien minuten wedstrijd neemt de 18-jarige crosser de leiding over. In de overige 15 minuten en twee ronden wedstrijd bouwt de Kawasaki-rijder een voorsprong op van maar liefst 22 seconden! Roan wint de eerste manche en pakt daarmee zijn vijfde manche overwinning van het seizoen! De start van de tweede manche is veel beter en de Motul-gesmeerde KX250F komt als eerste uit de eerste bocht! Vervolgens neemt Roan direct afstand en hij bouwt een voorsprong op van minimaal 32 seconden! In de tweede helft van de wedstrijd is het een kwestie van controleren en dat is precies wat Roan doet en hij wint ook de tweede manche. Omdat de leider in de tussenstand, Stephan Rubini, de tweede manche niet verder komt dan een dertiende plaats neemt Roan de leiding in de tussenstand over en vertrekt het F&H Racing Team naar huis met de rode plaat!

Volgende wedstrijd:
Over twee weken gaat het FIM wereldkampioenschap verder in het Italiaanse Imola. Een week later is de Grand Prix van Zweden en dan wordt ook de finale van het EMX250 verreden.

Uitslagen Grand Prix MX2 #14; Lommel, B:
Dagklassement MX2 GP van Belgie:
1 Jorge Prado E KTM 1-1
2 Calvin Vlaanderen NL Honda 7-2
3 Ben Watson GB Yamaha 5-3
4 Tom Vialle F KTM 4-4
5 Adam Sterry GB Kawasaki 3-6
9 Henry Jacobi D Kawasaki 8-12

Tussenstand WK MX2:
1 Jorge Prado E KTM 644
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 520
3 Tom Vialle F KTM 416
4 Jago Geerts B Yamaha 413
5 Henry Jacobi D Kawasaki 399
6 Adam Sterry GB Kawasaki 314
28 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 23

Dagklassement EMX250 Lommel:
1 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 1-1
2 Kevin Horgmo Nor KTM 3-3
3 Mikkel Haarup DK Husqvarna 2-8
4 Alberto Forato I Husqvarna 9-2
5 Ken Bengtsson S Husqvarna 6-5

Tussenstand EMX250:
1 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 288
2 Stephan Rubini F Honda 277
3 Alberto Forato I Husqvarna 275
4 Rene Hofer A KTM 195
5 Thibault Benistant F Yamaha 137

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen