Henry Jacobi klimt naar de vierde plaats in het WK.

De Grand Prix van Italie op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari verliep niet vlekkeloos voor het F&H Racing Team. Toch wist Henry Jacobi zo goed te scoren dat hij stijgt naar de vierde plaats in het FIM wereldkampioenschap MX2! De in Apolda geboren crosser werd dertiende en zesde waardoor hij achtste wist te worden tijdens de vijftiende GP van het seizoen. Adam Sterry kwam helaas alleen de eerste manche tot scoren, de Brit kwam de tweede manche ongelukkig ten val en kwam niet aan de finish. De overwinning ging naar Jorge Prado die de leiding in het kampioenschap daarmee weer verder vergroot.

1e Manche
De kwalificatie op zaterdagmiddag verliep goed voor Henry die zich als tweede wist te kwalificeren voor de wedstrijden op zondagmiddag. De start van de eerste manche verliep echter niet goed voor de Duitser die buiten de top tien aan de wedstrijd begint. Wanneer een collega voor de Leatt-geklede crosser onderuit gaat moet hij ook nog in de remmen! De wedstrijd wordt direct vervolgt maar dan maakt Henry zelf een foutje waardoor hij ten val komt. Het gehele startveld komt voorbij en vanaf de laatste plek moet Henry zich naar voren zien te vechten. Hetzelfde moet Adam doen want de Brit is ook even onderuit gegaan en hij is hierdoor naar het achterveld gedrongen. De Kawasaki-rijders moeten knokken om zich nog in de punten te rijden maar beide tonen karakter. In de Italiaanse hitte komt Henry terug naar de dertiende plaats terwijl Adam nog als vijftiende over de finish komt.

2e Manche
De tweede manche begint veel beter voor het Moordrechtse team want Henry komt als vijfde uit de start en Adam volgt op een zevende plaats! In de chicane voor de pits maakt de 22-jarige Henry een foutje waardoor Sydow, Adam en Vlaanderen voorbij gaan aan de nieuw Dutch Masters of Motocross 250cc. Er wordt hard gestreden en dat levert natuurlijk mooie duels op! Henry weet zijn foutje in de beginfase te herstellen en komt nog terug naar een zesde plaats. De wedstrijd van Adam verloopt niet goed want hij komt ongelukkig ten val. De 22-jarige crosser komt even naast het circuit waardoor hij weg schuift. Vervolgens wordt Adam hard onder zijn helm geraakt door zijn stuur! Gelukkig kan de Kawasaki-rijder op eigen kracht verder maar omdat hij een beetje wazig ziet besluit hij de wedstrijd te verlaten. In de tussenstand van het kampioenschap blijft Adam de zesde plaats vast houden.Volgende wedstrijd:
F&H Racing Team reist nu snel 1970 kilometer naar Zweden! Op het circuit van Uddevalla gaat het FIM wereldkampioenschap MX2 verder en wordt tevens de finale van het Europees kampioenschap 250cc verreden. Roan van de Moosdijk heeft elf punten voorsprong op de Fransman Stephan Rubini!

Uitslagen Grand Prix MX2 #15; Imola, I:
1e manche:
1 Jorge Prado E KTM
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
3 Maxime Renaux F Yamaha
4 Jago Geerts B Yamaha
5 Mathys Boisrame F Honda
13 Henry Jacobi D Kawasaki
15 Adam Sterry GB Kawasaki

2e manche:
1 Jorge Prado E KTM
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
3 Calvin Vlaanderen NL Honda
4 Maxime Renaux F Yamaha
5 Jago Geerts B Yamaha
6 Henry Jacobi D Kawasaki
DNF Adam Sterry GB Kawasaki

Dag klassement MX2 GP van Italie:
1 Jorge Prado E KTM 1-1
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 2-2
3 Maxime Renaux F Yamaha 3-4
4 Jago Geerts B Yamaha 4-5
5 Calvin Vlaanderen NL Honda 8-3
8 Henry Jacobi D Kawasaki 8-12
19 Adam Sterry GB Kawasaki 15-DNF

Tussenstand WK MX2:
1 Jorge Prado E KTM 694
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 564
3 Jago Geerts B Yamaha 447
4 Henry Jacobi D Kawasaki 422
5 Tom Vialle F KTM 416
6 Adam Sterry GB Kawasaki 320
31 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 23

Tussenstand EMX250:
1 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 288
2 Stephan Rubini F Honda 277
3 Alberto Forato I Husqvarna 275
4 Rene Hofer A KTM 195
5 Thibault Benistant F Yamaha 137

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen