Van de Moosdijk stapt op het Grand Prix podium!

Als voorbereiding op zijn eerste volledige Grand Prix seizoen in 2020 gaat Roan van de Moosdijk dit jaar al van start in de laatste twee wedstrijden van het FIM wereldkampioenschap MX2. Eerder dit jaar maakte de 18-jarige crosser al indruk tijdens de Grand Prix van Portugal waarin hij zesde wist te worden. In Afyonkarahisar werd de Kawasaki-rijder vijfde en derde in de manches en daarmee werd hij derde in het dag klassement! Een bijzondere prestatie welke voor tevreden gezichten zorgde binnen het F&H Racing Team. Voor Adam Sterry verliep de wedstrijd ook goed, de eerder deze maand 23 jaar geworden crosser werd beide manches als zevende afgevlagd. Door de in Zweden opgelopen knieblessure komt Henry Jacobi dit seizoen niet meer in actie maar de Duitser is al zeker van de vijfde plaats in de eindstand. Ook dit weekend ging de overwinning naar Jorge Prado die beide manches wist te winnen.1e Manche:
Op zaterdag heeft Roan direct indruk gemaakt door zich achter Prado als tweede te kwalificeren voor de beide manches op zondagmiddag. De eerste manche komen de Kawasaki-rijders  goed uit de start en ze beginnen net buiten de top vijf aan de wedstrijd over 30 minuten en twee ronden. In de eerste volledige ronde maakt Roan een klein foutje waardoor hij terug zakt naar de achtste plaats. De verloren positie wordt snel terug gewonnen waarna er een duel ontstaat met teamgenoot Adam om de zesde plaats. Het team kijkt vol spanning toe en na 15 minuten wedstrijd lukt het Roan om de zesde plaats over te nemen. Niet veel later gaat de Brabander even in de fout waardoor Adam en Vlaanderen voorbij komen. Het gevecht met Adam begint weer vanaf het begin en met nog enkele minuten op de klok van de wedstrijdleider kan Roan de Brit passeren. Door een sterke slotfase weet Roan nog twee plaatsen goed te maken en hij komt nog als vijfde over de finish. Adam probeert Boisrame nog onder druk te zetten maar de Fransman wordt zesde voor de Leatt- geklede crosser.2e Manche: 
Wanneer het starthek naar beneden gaat komen bij KX250F-rijders goed uit de start. Roan komt als vijfde uit de eerste bocht en zijn teamgenoot volgt op een negende plaats. In de tweede volledige ronde weet Roan de vierde plaats over te nemen van Renaux en een ronde later kan ook Geerts worden gepasseerd. Die derde plaats geeft de EMX250 kampioen vervolgens niet meer uit handen! In de slotfase is het nog spannend want Renaux mag op het GP-podium klimmen wanneer hij derde wordt. Dit weet Roan te voorkomen en hij wordt niet alleen derde in deze manche maar ook in de Turkse GP! Adam vecht in de eerste helft van de wedstrijd met Pichon en Evans maar wanneer hij deze achter zich heeft gelaten neemt hij afstand. De vriendelijk Brit komt ook deze manche als zevende over de finish en die positie is ook in het dag klassement voor de crosser uit Wales.Volgende wedstrijd:
De laatste wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap MX2 wordt volgende week verreden in China. Adam staat nu zesde in de tussenstand met slechts acht punten voorsprong op Renaux!

Uitslagen Grand Prix MX2 #17; Afyonkarahisar, Tur:
1e manche: 1 Jorge Prado E KTM
2 Jago Geerts B Yamaha
3 Calvin Vlaanderen NL Honda
4 Maxime Renaux F Yamaha
5 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
7 Adam Sterry GB Kawasaki

2e manche:
1 Jorge Prado E KTM
2 Tom Vialle F KTM
3 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
4 Maxime Renaux F Yamaha
5 Jago Geerts B Yamaha
7 Adam Sterry GB Kawasaki

Dag klassement MX2 GP van Turkije:
1 Jorge Prado E KTM 1-1
2 Jago Geerts B Yamaha 2-5
3 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 5-3
4 Maxime Renaux F Yamaha 4-4
5 Tom Vialle F KTM 8-2
7 Adam Sterry GB Kawasaki 7-7

Tussenstand WK MX2:
1 Jorge Prado E KTM 787
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 592
3 Jago Geerts B Yamaha 505
4 Tom Vialle F KTM 495
5 Henry Jacobi D Kawasaki 442
6 Adam Sterry GB Kawasaki 384
26 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 59

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen