Weer champagne voor Van de Moosdijk en Boisrame!

Serie: Grand Prix
Ronden: 04/15
Datum: 12 augustus 2020
Land: Letland
Plaats: Kegums
Weer: Zonnig, 21c

Drie F&H Kawasaki MX2 Racing Team rijders in de top zeven

Gemert – Ook tijdens de ‘Midweek’ Grand Prix van Riga hebben Roan van de Moosdijk en Mathys Boisrame met champagne mogen spuiten. De 19-jarige Brabander komt beide manches als tweede over de finish, de Franse collega weet beide keren als derde over de finish te komen. Mikkel Haarup scoort beide manches erg goed, hij wordt zevende in het dagklassement. De overwinning gaat naar Jago Geerts, hij wint beide manches waar Tom Vialle de leider in de tussenstand blijft. Roan is opgeklommen naar de vijfde plaats in het kampioenschap net voor Mathys en Mikkel!1e Manche
Met alle drie de rijders in de top zes na de woensdagochtend kwalificatie keek het Zuid-Hollandse team vol vertrouwen uit naar de eerste manche. Roan vertrekt vanaf de pole-position en hij komt goed uit de start. Hij begint achter Vialle en Geerts op de derde plaats aan de wedstrijd gevolgd door Mathys. Mikkel is als elfde uit de start gekomen en hij werkt zich snel de top tien binnen. De Deen heeft een goed tempo te pakken en nog net in de eerste helft van de wedstrijd neemt hij de zevende plaats over van Langenfelder. Vooraan wordt het ook spannend want Roan vindt de aansluiting bij de tweede man Vialle. De leider in het kampioenschap probeert de Eindhovenaar achter zich te houden maar deze heeft andere plannen. Roan neemt de tweede plaats over en even later passeert Mathys ook zijn landgenoot. Roan komt als tweede over de finish vlak voor Mathys! In de laatste ronde opent Mikkel de aanval op landgenoot Kjer Olsen & Viale met als inzet de vijfde plaats. Hij geeft alles en de Leatt-geklede crosser probeert op de laatste jump voorbij te springen aan zijn concurrentie . Dat gaat echter mis, Mikkel komt ten val maar gelukkig kan hij verder om toch alsnog als zesde over de finish te komen.2e Manche
Ook tijdens de tweede manche over 30 minuten en twee ronden komen Roan en Mathys goed uit de start. De door Monster Energy-gesteunde Roan komt als derde uit de eerste bocht om in de tweede bocht WK-leider Vialle te passeren. Vervolgens rijdt hij achter leider Geerts die probeert afstand te nemen. Mathys gaat in de beginfase ook voorbij aan Vialle en dan komt er een mooi gevecht met Roan. De strijd om de tweede plaats is vurig en het team kijkt gespannen toe vanuit de pitlane. De rijders sparen elkaar niet en Mathys wil graag die tweede plaats overnemen. Roan weet dit te voorkomen en na 20 minuten maakt de 22-jarige Mathys een klein foutje. Roan krijgt wat vrijheid en kan de druk op leider Geerts opvoeren. Deze laat zich niet verrassen en wint voor Roan en Mathys. Mikkel is als achtste uit de eerste ronde gekomen om even later de Australier Crawford te passeren. Dan komt Fernandez opzetten en deze weet na bijna 15 minuten de zevende plaats over te nemen. In de slotfase heeft de vriendelijke Deen een duel met Watson maar de Brit krijgt geen kans om de achtste plaats over te nemen. Mikkel wordt achtste en daarmee wordt hij zevende in het dagklassement.Reacties:
Roan van de Moosdijk: “Opnieuw een podiumplaats en dat voelt geweldig! De tweede manche was wat zwaar want het gevecht met Mathys was vurig maar mooi. Ik wist mijn eigen tempo vast te houden waardoor ik in de slotfase nog kon aansluiten bij Geerts. Aanvallen lukte helaas niet maar de overwinning blijft natuurlijk het doel! Ik wil het F&H Kawasaki MX2 Racing Team danken, Monster Energy, mijn familie, vriendin, al onze sponsoren en de supporters.”

Mathys Boisrame: “Het ging heel goed vandaag. Ik heb hard gewerkt om Roan van de tweede plaats te verdringen maar dat lukte helaas niet. Ik maakte wat foutjes waardoor ik de aansluiting verloor en dat kostte mij wat energie. Ik ben blij met deze derde plaats. Ik wil het F&H Kawasaki MX2 Racing Team bedanken net als de sponsoren mijn familie en de Franse federatie.”

Volgende wedstrijd:
Het F&H Kawasaki MX2 Racing Team blijft nog langer in Letland, komende zondag wordt de vijfde GP van het seizoen verreden op hetzelfde circuit van Kegums.
 
Uitslagen Grand Prix MX2 #4; Kegums, Let:
1e manche:
1 Jago Geerts B Yamaha
2 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
3 Mathys Boisrame F Kawasaki
4 Tom Vialle F KTM
5 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
6 Mikkel Haarup DK Kawasaki

2e manche:
1 Jago Geerts B Yamaha
2 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
3 Mathys Boisrame F Kawasaki
4 Tom Vialle F KTM
5 Maxime Renaux F Yamaha
7 Mikkel Haarup DK Kawasaki

Dagklassement MX2 GP van Letland:
1 Jago Geerts B Yamaha 1-1
2 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 2-2
3 Mathys Boisrame F Kawasaki 3-3
4 Tom Vialle F KTM 4-4
5 Maxime Renaux F Yamaha 7-5
7 Mikkel Haarup DK Kawasaki 6-7

Tussenstand FIM WK MX2:
1 Tom Vialle F KTM 170
2 Jago Geerts B Yamaha 162
3 Jed Beaton Aus Husqvarna 123
4 Maxime Renaux F Yamaha 116
5 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 115
6 Mathys Boisrame F Kawasaki 110
7 Mikkel Haarup DK Kawasaki 92

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen