Van de Moosdijk voor de 4e keer op het GP-podium

Serie: Grand Prix
Ronden: 10/18
Datum: 30 september 2020
Land: Italië
Plaats: Mantova
Weer: Bewolkt, 23c


Boisrame verbijt de pijn, Haarup knokt met de pechduivel

In Mantova heeft Roan van de Moosdijk zich voor de vierde keer dit jaar op het GP-podium gereden. De F&H Kawasaki MX2 RacingTeam-rijder werd knap vijfde en derde op het Italiaanse zandcircuit. Dat leverde hem de derde plaats op in het dagklassement achter Thomas Kjer Olsen en Tom Vialle. Mathys Boisrame wist de pijn te verbijten en reed zich beide manches goed in de punten. De Fransman werd twaalfde terwijl Mikkel Haarup helaas niet tot scoren wist te komen. Vialle is de leider in de tussenstand met nog acht wedstrijden te gaan.

1e Manche
Voor de vierde keer dit jaar heeft Roan de pole-position weten te bemachtigen . De sprint naar de eerste bocht wordt gewonnen door Gifting gevolgd door Mikkel, Mathys, Geerts, Vialle en Roan! De eerste volledige ronde weet Mikkel als vierde af te sluiten en Roan volgt op de zesde plaats. Mathys blijft last houden van zijn in Faenza opgelopen blessure maar hij bijt op de tanden! De Fransman komt als tiende uit de eerste ronde en knokt vervolgens keihard voor ieder punt. In de tweede ronden neemt Kjer Olsen de vierde plaats over van Mikkel en Roan gaat ook voorbij aan de 19-jarige Deen. Even later krijgt de drievoudige Nederlands kampioen Haarup helaas pech waardoor hij de wedstrijd moet verlaten. Roan heeft de vijfde plaats stevig vast tot leider Geerts in de fout gaat. Hierdoor kan de Brabander de vierde plaats overnemen. In de tweede helft van de wedstrijd komt Watson opzetten en de Brit weet de vierde plaats over te nemen van Roan die de eerste manche netjes als vijfde afsluit. Mathys werkt zo hard mogelijk en zijn inzet wordt beloond met zes GP-punten.2e manche

Terwijl de bladeren van de bomen vallen valt ook het starthek voor de tweede manche. Vanaf de binnenkant komt Roan heel goed uit de start en hij lijkt de ‘Holeshot Award’ te pakken. Het is echter Vialle die iets verder naar buiten een startplek heeft gekozen en hij remt niet. De Fransman pakt nipt de beste start voor Roan terwijl Mikkel betrokken raakt bij een botsing van 2 collega’s . De KX250F-rijder bezeert zich doordat hij al rijdend klem komt te zitten tussen het stuur van zijn buurman die valt en keert teleurgesteld terug naar de team truck. De eerste helft van de wedstrijd heeft Roan de tweede plaats in handen en kijkt hij de WK-leider in de rug. Dan komt het groepje Beaton, Geerts en Kjer Olsen aansluiten bij Roan die even het tempo kwijt is. Hij verliest drie plaatsen maar raakt geen moment in paniek en vind zichzelf terug! Hij weet Beaton terug te pakken en wanneer Geerts ten val komt is de derde plaats voor Roan. Daarmee scoort de regerend EMX250-kampioen weer een toffe podiumplaats. Mathys gaat in de beginfase even in de fout maar hij weet zich terug te knokken naar de negende plaats!Volgende wedstrijd:
Ook de volgende Grand Prix wordt verreden in Mantova, deze wedstrijd staat voor komende zondag op de MXGP kalender.

Uitslagen Grand Prix MX2 #10; Mantova, I:
1e manche:
1. Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
2. Maxime Renaux F Yamaha
3. Tom Vialle F KTM
4. Ben Watson GB Yamaha
5. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
15. Mathys Boisrame F Kawasaki
DNF. Mikkel Haarup DK Kawasaki

2e manche:
1. Tom Vialle F KTM
2. Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
3. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
4. Conrad Mewse GB KTM
5. Jago Geerts B Yamaha
10. Mathys Boisrame F Kawasaki
DNF. Mikkel Haarup DK KawasakiDagklassement MX2 GP van Italië:
1. Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 1-2
2. Tom Vialle F KTM 3-1
3. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 5-3
4. Maxime Renaux F Yamaha 2-9
5. Conrad Mewse GB KTM 7-4
12. Mathys Boisrame F Kawasaki 15-10
-. Mikkel Haarup DK Kawasaki DNF-DNF

Tussenstand FIM WK MX2:
1. Tom Vialle F KTM 431
2. Jago Geerts B Yamaha 385
3. Maxime Renaux F Yamaha 329
4. Jed Beaton Aus Husqvarna 316
5. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 279
9. Mathys Boisrame F Kawasaki 215
13. Mikkel Haarup DK Kawasaki 118

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen