Mathys Boisrame op het podium in Rusland

Na heel lang wachten ging het FIM wereldkampioenschap MX2 eindelijk van start. Dat gebeurde op het mooie maar moeilijke circuit van Orlyonok. Voor Mathys Boisrame is de wedstrijd aan de Zwarte Zee goed verlopen. De Fransman werd derde met een vierde en tweede plaats tijdens de manches. Roan van de Moosdijk (3-5) werd vierde in het dag klassement en Mikkel Haarup begint als vijftiende aan het WK. De overwinning ging naar Tom Vialle, de Fransman won beide manches.


1e Manche:
De tijdtraining op zondagochtend is goed verlopen met de snelste tijd voor Mathys direct gevolgd door teammaat Roan. Met een twaalfde tijd laat Mikkel zien ook goed zijn draai te hebben gevonden op het circuit. De start verloopt goed voor de snelste trainers, Roan komt als derde uit de eerste bocht voor Mathys! Heel even mengt Jan Pancar zich in de strijd om de derde plaats maar de Kawasaki-rijders weten hem terug te passeren. De derde plaats van Roan komt vervolgens niet meer in gevaar en de Brabander begint dus goed aan het nieuwe seizoen. Mathys doet het ook goed en hij komt na een mooi gevecht met Hofer als vierde over de finish. Mikkel heeft een mindere start gehad maar hij komt binnen de punten uit de eerste ronde. Vervolgens weet de Deen zich goed naar voren te werken om als dertiende over de finish te komen. Het trio van het Zuid-Hollandse team begint het seizoen dus direct goed in de punten.2e Manche
De tweede manche op het 1650 meter lange circuit begint niet geweldig voor de rijders van teammanager Nathalie . Zowel Mathys en Roan weten in de eerste bocht direct wat plaatsen goed te maken. Mathys komt als vijfde uit de eerste volledige ronde gevolgd door Roan. Na twee ronden achter landgenoot Rubini lukt het Mathys deze positie te verbeteren en later volgen ook Fernandez en Hofer. Met de tweede plaats in deze manche wordt de 22-jarige Fransman derde in het dag klassement. Roan komt als vijfde over de finish op dit circuit waar hij in 2016 als tweede eindigde in het WK Jeugd. Mikkel heeft helaas wat valpartijtjes mee gemaakt maar de Leatt-geklede crosser laat zich niet uit het veld staan en werkt zich gelukkig terug naar voren in de punten. Het resultaat is een zeventiende plaats.Mathys Boisrame:
“Natuurlijk ben ik tevreden en blij met deze podiumplaats. Het is een goede dag ondanks mijn minder genomen starts. Gelukkig wist ik met sterk rijden veel goed te maken. Ondanks dat het niet makkelijk passeren is op deze baan wist ik toch plaatsen goed te maken. Mijn starts moeten beter, ik kijk erg uit naar de volgende GP. Ik wil het F&H Kawasaki MX2 Racing Team bedanken net als Kawasaki en alle mensen die ons helpen om deze resultaten neer te zetten.”

Volgende wedstrijd:
Over twee weken gaat het FIM wereldkampioenschap verder op het eveneens prachtige circuit van Matterley Basin in Engeland. Vorig jaar begon daar het GP-seizoen voor het team goed en stond Mikkel op het podium.

Uitslagen Grand Prix MX2 #1; Orlyonok, Rus:
1e manche:
1. Tom Vialle F KTM
2. Ruben Fernandez E Honda
3. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
4. Mathys Boisrame F Kawasaki

5. Rene Hofer A KTM
13. Mikkel Haarup DK Kawasaki

2e manche:
1. Tom Vialle F KTM
2. Mathys Boisrame F Kawasaki
3. Ruben Fernandez E Honda
4. Rene Hofer A KTM
5. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
17. Mikkel Haarup DK Kawasaki


Dagklassement MX2 GP van Rusland:
1. Tom Vialle F KTM 1-1
2. Ruben Fernandez E Honda 2-3
3. Mathys Boisrame F Kawasaki 4-2
4. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 3-5

5. Rene Hofer A KTM 5-4
15. Mikkel Haarup DK Kawasaki 13-17

Tussenstand FIM WK MX2:
1. Tom Vialle F KTM 50
2. Ruben Fernandez E Honda 42
3. Mathys Boisrame F Kawasaki 40
4. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 36

5. Rene Hofer A KTM 34
15. Mikkel Haarup DK Kawasaki 12Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: ShotbyBavo

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen