Boisrame blijft vierde in WK tussenstand

Serie: Grand Prix
Ronden: 05/20
Datum: 25 juli 2021
Land: Tsjechië
Plaats: Loket
Weer: Bewolkt, 27c

Van de Moosdijk sterk maar onderuit in Loket

Gemert - Op zaterdag vierde Mathys Boisrame zijn 23e verjaardag en hij wilde dit feestje graag extra glans geven met een podiumplaats. Dat lukte helaas niet, de Fransman werd negende tijdens de Grand Prix van Tsjechië. In de tussenstand blijft de Kawasaki-rijder op een nette  vierde plaats staan. Roan van de Moosdijk komt de eerste manche als achtste over de finish maar later op de middag scoort hij niet wegens een valpartij. Mikkel Haarup komt beide manches als zestiende over de finish. De overwinning is voor Mattia Guadagnini, de leiding in de tussenstand blijft voor Maxime Renaux.1e Manche
In de tijdtraining weet Roan een keurige tweede tijd op de klokken te zetten dicht achter Jago Geerts. Wanneer het starthek naar beneden gaat voor de eerste manche over 30 minuten en twee ronden is Mathys de beste starter van het F&H Racing-trio. De Fransman komt als tiende uit de start gevolgd door Roan terwijl Mikkel in de problemen is gekomen door een valpartij. De Deen begint als 26e aan deze manche dus hij heeft veel werk te verzetten. In de eerste ronde weet Mathys twee plaatsen goed te maken en Roan volgt hem om in de derde ronde te passeren. De Brabander heeft een goed tempo te pakken en hij werkt zich op naar de zevende plaats. De zesde man komt in beeld maar vanuit het achterveld komt Renaux snel opzetten. Deze heeft een hoger tempo te pakken en hij stormt door naar de vijfde plaats. Roan komt als achtste over de finish terwijl Mathys met een elfde  plaats net buiten de top tien finisht. Mikkel werkt heel hard en hij komt sterk terug om met een 16e plaats nog vijf punten voor het wereldkampioenschap te scoren.


2e Manche
Terwijl de laatste minuten voor de start wegtikken begint het te regen in Loket. De laatste voorbereidingen worden gedaan en wanneer het starthek valt sprinten maar liefst 39 crossers naar de eerste bocht. Het is een lastige bocht want deze loopt sterk omhoog waardoor de kortste lijn niet de snelste is. Helemaal buitenom is ook een optie maar wanneer de collega’s vanaf de binnenkant naar buiten sturen moet je er wel duidelijk voor zitten. De drie rijders komen redelijk uit de start waarna het dringen is voor een goede positie. Roan komt als twaalfde uit de eerste bochten terwijl Mathys op een 16e plaats aan de wedstrijd begint. De Leatt-geklede Fransman heeft een goed tempo te pakken en hij weet als negende voor Roan uit de eerste volledige ronde te komen. De Eindhovenaar kan terugkomen waarna ze zich beide verder de top tien in werken. Na twintig minuten rijdt Roan op de zesde plaats nipt voor Mathys en ze hebben Guadagnini in beeld! Dan gaat het mis met Roan die met nog drie ronden te gaan onderuit gaat. Mathys neemt de zesde plaats over en deze positie weet hij vast te houden tot aan de finish. Mikkel komt opnieuw als zestiende over de finish terwijl Roan dat helaas niet is gelukt.


Volgende wedstrijd:
De zesde Grand Prix laat niet lang op zich wachten want op 1 augustus gaat het starthek vallen voor de Grand Prix van België. Deze zal worden verreden op het zware zandcircuit van Lommel waar Roan vorig jaar een manche wist te winnen!

Uitslagen Grand Prix MX2 #5; Loket, CZ:
1e manche:
1. Mattia Guadagnini I KTM
2. Tom Vialle Aus Husqvarna
3. Jed Beaton Aus Husqvarna
4. Ruben Fernandez E Honda
5. Maxime Renaux F Yamaha
8. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
11. Mathys Boisrame F Kawasaki
16. Mikkel Haarup DK Kawasaki


2e manche:
1. Thibault Benistant F Yamaha
2. Maxime Renaux F Yamaha
3. Jago Geerts B Yamaha
4. Rene Hofer A KTM
5. Mattia Guadagnini I KTM
6. Mathys Boisrame F Kawasaki
16. Mikkel Haarup DK Kawasaki
DNF. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki


Dagklassement MX2 GP van Tsjechië:
1. Mattia Guadagnini I KTM 1-5
2. Maxime Renaux F Yamaha 5-2
3. Thibault Benistant F Yamaha 9-1
4. Jed Beaton Aus Husqvarna 3-8
5. Ruben Fernandez E Honda 4-7
9. Mathys Boisrame F Kawasaki 11-6
14. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 8-DNF
16. Mikkel Haarup DK Kawasaki 16-16


Tussenstand FIM WK MX2:
1. Maxime Renaux F Yamaha 179
2. Mattia Guadagnini I KTM 177
3. Ruben Fernandez E Honda 165
4. Mathys Boisrame F Kawasaki 149
5. Jago Geerts B Yamaha 146
9. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 132
14. Mikkel Haarup DK Kawasaki 70


Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo 

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen