Boisrame weert zich kranig in het zware zand

Serie: Grand Prix
Ronden: 06/20
Datum: 1 augustus 2021
Land: België
Plaats: Lommel
Weer: Bewolkt, 21c

Van de Moosdijk moet toekijken door handblessure

Gemert - De zesde Grand Prix van het seizoen werd verreden op het inmiddels beroemde circuit van Lommel. Vorig jaar werden er drie wedstrijden verreden en daarbij traint het gros van de GP-rijders op dit circuit. Het F&H Kawasaki MX2 Racing Team moest het helaas doen zonder Roan van de Moosdijk. Hij brak vorige week in Loket het schippersbotje tijdens de tweede manche. Mathys Boisrame verzette zich heftig om de vierde plaats in de tussenstand vast te houden maar dat lukte helaas nipt niet. De Fransman wordt negende en Mikkel Haarup pakt de tiende plaats. Jago Geerts wint zijn thuis GP en Maxime Renaux vergroot de voorsprong in de tussenstand.1e Manche:
Vandaag moeten Mathys en Mikkel het doen zonder teamgenoot ‘zandhaas’ Roan . In de tijdtraining heeft Mikkel laten zien uit het juiste hout te zijn gesneden en hij traint naar de vijfde tijd. Wanneer het starthek valt voor de eerste manche komen de Motul-gesmeerde motoren goed uit de start. Mathys weet als zesde uit de eerste bocht te komen als een schaduw gevolgd door zijn Deense teamgenoot. In de eerste ronde verliezen beide rijders plaatsen maar deze worden snel terug gewonnen. Na bijna tien minuten wedstrijd verliest de 23-jarige Fransman zijn plek aan De Wolf en Mikkel jaagt op zijn landgenoot Boegh-Damm. Op zoek naar een goede lijn om de aanval in te zetten verslikt Mikkel zich. De 19-jarige duikt in het zand en verliest vier plaatsen. Even later komt Mathys in de problemen die even het juiste tempo verliest en daardoor posities inlevert. In de tweede helft van de wedstrijd laten beide Kawasaki-rijders hun tanden zien en worden onder loodzware omstandigheden nog plaatsen goed gemaakt. Mathys komt als zevende over de finish en Mikkel scoort ook goed met de negende plaats!2e Manche:
De tweede start verloopt voor Mikkel het beste van het Kawasaki-duo. Hij komt als tiende uit de startblokken op twee plaatsen gevolgd door Mathys. Hij weet aan de achterkant langs het aanwezige publiek een mooie lijn te kiezen waardoor hij de tiende plaats overneemt. In de tweede ronde gaat Hofer in de fout ,een ronde later gevolgd door Vialle. Hierdoor kan Mathys opklimmen naar de achtste plaats. Deze gaat even verloren door een foutje maar Mathys werkt zich terug naar de achtste plaats die hij tot aan de finish vast weet te houden. Mikkel heeft het lastig en zoekt naar het juiste tempo op dit steeds zwaarder wordende circuit. Wanneer het gaat regenen gaat het wat beter en de Leatt-geklede crosser weet na 20 minuten wedstrijd nog een plaats goed te maken. De slotfase van deze wedstrijd staat in het teken van het duel tussen Mikkel en Boegh-Damm. De Denen willen beide als dertiende over de finish komen wat zorgt voor veel strijd. Boegh-Damm pakt de positie voor Mikkel die als veertiende over de finish komt.

Volgende wedstrijd:
Na deze zandbak gaat het Grand Prix seizoen volgende week verder in een andere zandbak. De Grand Prix van Letland wordt op 8 augustus verreden op het circuit van Kegums. Daarna volgen er een aantal vrije weekenden door het uitvallen van de Finse GP.

Uitslagen Grand Prix MX2 #6; Lommel, B:
1e manche:
1. Jago Geerts B Yamaha
2. Maxime Renaux F Yamaha
3. Kay de Wolf NL Husqvarna
4. Tom Vialle Aus Husqvarna
5. Thibault Benistant F Yamaha
7. Mathys Boisrame F Kawasaki
9. Mikkel Haarup DK Kawasaki
DNS. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki


2e manche:
1. Kay de Wolf NL Husqvarna
2. Jago Geerts B Yamaha
3. Maxime Renaux F Yamaha
4. Thibault Benistant F Yamaha
5. Jed Beaton Aus Husqvarna
8. Mathys Boisrame F Kawasaki
14. Mikkel Haarup DK Kawasaki
DNS. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki


Dagklassement MX2 GP van België:
1. Jago Geerts B Yamaha 1-2
2. Kay de Wolf NL Husqvarna 3-1
3. Maxime Renaux F Yamaha  2-3
4. Thibault Benistant F Yamaha 5-4
5. Jed Beaton Aus Husqvarna 8-5
8. Mathys Boisrame F Kawasaki 7-8
10. Mikkel Haarup DK Kawasaki  9-14


Tussenstand FIM WK MX2:
1. Maxime Renaux F Yamaha 221
2. Mattia Guadagnini I KTM 195
3. Ruben Fernandez E Honda 194
4. Jago Geerts B Yamaha 193
5. Mathys Boisrame F Kawasaki 176
9. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 132
14. Mikkel Haarup DK Kawasaki 89


Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo 

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen