Haarup dichtbij zijn beste seizoens resultaat

Serie: Grand Prix
Ronden: 08/20
Datum: 5 september 2021
Land: Turkije
Plaats: Afyonkarahisar
Weer: Zonnig, 26c

Boisrame zakt naar de negende plaats in het WK 

Gemert - In een bijzonder warm en zonnig Afyonkarahisar heeft Mikkel Haarup een achtste plaats weten te scoren tijdens de achtste Grand Prix van het seizoen. De Deen wist in Turkije na een moeilijke eerste manche zich goed te herstellen om later op de middag als achtste te finishen. Mathys Boisrame had de eerste manche lang de achtste plaats in handen maar door een kleine fout in de slotfase werd hij tiende. De overwinning ging naar Tom Vialle, zijn landgenoot Maxime Renaux blijft de leider in de tussenstand.1e Manche:
Met een negende en tiende trainingstijd voor Mathys en Mikkel gaan de Kawasaki-rijders de eerste manche in. De sprint naar de eerste bocht is altijd bijzonder en dit gaat niet zonder het nodige contact. Mathys komt omstreeks de tiende plaats uit de eerste bocht. Hij werkt zich vervolgens snel naar de zevende plaats achter landgenoot Renaux. Deze krijgt natuurlijk de volle laag maar de zesde plaats overnemen lukt de Leatt-geklede crosser niet. Even later komt Fernandez voorbij en halverwege de manche vindt ook Benistant de aansluiting. De EMX250 kampioen neemt even de achtste plaats over van Mathys maar deze bedenkt zich geen moment en komt direct terug. Met nog twee ronden te gaan maakt Mathys een klein foutje waardoor hij even omkiept. Hierbij verliest hij twee plaatsen want Benistant en Geerts komen voorbij. De achtervolging wordt ingezet maar Mathys moet genoegen nemen met de tiende plaats. Mikkel komt als 17e uit de start en werkt zich op naar een vijftiende plaats maar dan gaat hij onderuit. Er volgt een harde strijd maar de Deen komt terug naar de zestiende plaats maar in de laatste ronde is het Pancar die hem verrast en Mikkel pakt vier punten met de 17e plaats.2e Manche:
Wanneer het starthek voor de tweede manche naar beneden gaat komt Mikkel goed weg en hij eist direct een plekje op in de top tien. Zijn teamgenoot heeft problemen want hij gaat onderuit en heeft heel veel tijd nodig om terug in de wedstrijd te komen. Met bijna 60 seconden achterstand op de laatste komt de Fransman uit de eerste ronde. Waar vele andere de wedstrijd zouden verlaten komt dat geen moment op in de gedachte van Mathys. Mikkel heeft in de eerste ronde een plekje goed gemaakt maar dan komt Benistant voorbij. Na drie ronden lukt het Mikkel om de verloren positie weer terug te pakken. Het tempo gaat omhoog en de pijlen worden gericht op de zevende plaats van Todd. De Australiër laat zich echter niet meer achterhalen en Mikkel pakt de achtste plaats. Mathys werkt zijn achterstand weg en vind de aansluiting bij zijn voorgangers maar de geweldige inzet wordt niet beloond, de EMX250 kampioen van 2018 komt als 21e over de finish en scoort dus geen WK-punten.

Volgende wedstrijd:
De motoren worden weer snel geprepareerd door de monteurs want morgen valt het starthek weer. Ook de negende GP van het seizoen wordt verreden op het Afyon Motor Sports CenterUitslagen Grand Prix MX2 #8; Afyonkarahisar, Tur::
1e manche:
1. Tom Vialle F KTM
2. Mattia Guadagnini I KTM
3. Jed Beaton Aus Husqvarna
4. Maxime Renaux F Yamaha
5. Rene Hofer A KTM
10. Mathys Boisrame F Kawasaki
17. Mikkel Haarup DK Kawasaki
DNS. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki


2e manche:
1. Maxime Renaux F Yamaha
2. Tom Vialle F KTM
3. Jed Beaton Aus Husqvarna
4. Mattia Guadagnini I KTM
5. Rene Hofer A KTM
8. Mikkel Haarup DK Kawasaki
21. Mathys Boisrame F Kawasaki
DNS. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
Dagklassement MX2 GP van Turkije:
1. Tom Vialle F KTM 1-2
2. Maxime Renaux F Yamaha 4-1
3. Jed Beaton Aus Husqvarna 3-3
4. Mattia Guadagnini I KTM 2-4
5. Rene Hofer A KTM 5-5
11. Mikkel Haarup DK Kawasaki  17-8
17. Mathys Boisrame F Kawasaki 11-21


Tussenstand FIM WK MX2:
1. Maxime Renaux F Yamaha 314
2. Mattia Guadagnini I KTM 277
3. Jago Geerts B Yamaha 263
4. Jed Beaton Aus Husqvarna 237
5. Ruben Fernandez E Honda 229
9. Mathys Boisrame F Kawasaki 204
12. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 132
12. Mikkel Haarup DK Kawasaki 132


Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo 

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen