F&H Kawasaki MX2 Racing weer op het MXoN podium

Serie: Motocross of Nations
Ronden: 1/1
Datum: 26 september 2021
Land: Italië
Plaats: Mantova
Weer: Regen, 20c

Van den Moosdijk pakt Zilver met Team Nederland

Gemert - Net als twee jaar geleden tijdens de Monster Energy Motocross of Nations stond er een F&H Kawasaki MX2 Racing Team-rijder op het podium. In september 2019 was het Adam Sterry die derde werd met Team England. Dit jaar is het Roan van de Moosdijk die samen met Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff het zilver pakt. De overwinning op het circuit van Mantova gaat naar Team Italië dat voor eigen publiek deze felbegeerde titel weet te pakken.


Team Nederland:
Met 94 voudig GP-winnaar Herlings en 5 voudig GP-winnaar Coldenhoff vormt Roan een ijzersterk team voor de landenwedstrijd. Al vele jaren de afsluiter van het seizoen maar sinds het coronavirus is alles anders in de wereld. Elk land heeft drie rijders welke per twee in actie komen tijdens de manches. Bij een overwinning krijgt het land een punt, een tweede plaats is twee punten en zo verder. De eerste manche verloopt niet goed voor Team Nederland want Coldenhoff komt na een valpartij in de eerste bocht als 15e over de finish. Roan scoort de achttiende plaats. De tweede manche wint Herlings terwijl Roan als 20e over de finish komt. In de laatste manche van het weekend is Herlings de alleenheerser en hij wint terwijl Coldenhoff als derde over de finish komt. Met dit resultaat wint Italië het klassement nipt voor Nederland en Engeland. Team Frankrijk:

Samen met Tom Vialle en Benoit Paturel vormt Mathys Boisrame het Team Frankrijk. De 23-jarige Mathys maakt zijn debuut op de KX450F en laat daarmee goede dingen zien. Met een negentiende en negende plaats scoort hij goed. Samen met zijn landgenoten wordt Mathys vijfde in het landenklassement.Team Denemarken:

Na de geweldige overwinning van Thomas Kjer Olsen in de eerste manche begint Team Denemarken goed aan de dag. Mikkel rijdt ook goed in het sterke deelnemersveld en hij wordt 26e en 17e tijdens de manche. Bastian Boegh-Damm kent een mindere manche waardoor Denemarken tiende wordt in het eindklassement.

Volgende wedstrijd:
De komende weken worden bijzonder druk met acht Grand Prix in de periode tot 10 november. De eerstvolgende wedstrijd is de Grand Prix van Duitsland op het circuit van Teutschenthal.

Eindstand landenteams:
1. Italie 37 punten
2. Nederland 38 punten (Van de Moosdijk)
3. Groot-Brittannië  39 punten
4. Rusland  44 punten
5. Frankrijk 50 punten (Boisrame)
10. Denemarken  84 punten (Haarup)
 
Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen