Mathys Boisrame gaat Ivo Monticelli vervangen

Datum: 2 oktober 2021

Merci Mathys🇫🇷

De rest van het seizoen gaat Mathys Boisrame uitkomen in het FIM wereldkampioenschap MXGP. De 23-jarige Fransman neemt bij het Monster Energy Kawasaki Racing Team de positie in van de geblesseerde Ivo Monticelli. Boisrame, die afgelopen weekend voor team Frankrijk uitkwam tijdens de Motocross of Nations, stond drie keer op het GP-podium met het F&H Kawasaki MX2 Racing Team.


In 2022 moet Mathys de overstap maken naar de MXGP-klasse door de leeftijdsgrens. Dit is een kans voor de voormalige EMX250 kampioen om zich in deze klasse te laten zien. 

Nathalie Fasé
“We hebben mooie momenten beleefd met ‘MB172’. Mathys is een snelle rijder met veel potentieel en een fantastische teamspeler. F&H is er trots op een rol te hebben gespeeld in zijn ontwikkeling op weg naar de MXGP. We wensen hem dan ook het allerbeste voor zijn Kawasaki-toekomst.”


Mathys Boisrame
“Eerst en vooral wil ik het F&H team oprecht bedanken en in het bijzonder Nathalie en Harry Fasé, die de voorbije twee jaar veel voor mij gedaan hebben. Ik zal hen eeuwig dankbaar blijven. Dank ook aan Marc De Reuver, een veeleisende maar zeer inspirerende coach! Na mijn knieblessure verloor ik terrein in het kampioenschap en een top-10 komt niet overeen met onze respectievelijke ambities. Daarom waren ze ook ook bij F&H enthousiast over het idee om mijn overstap naar de 450 voor te bereiden. Ze hebben met Kawasaki Motor Europe samengewerkt om deze overgang te vergemakkelijken, wat opnieuw getuigt van de sportiviteit die hen drijft. Tot slot ben ik vereerd dat het KRT team van Thierry Suzzoni en Vince Bereni van MX Esca aan mij gedacht heeft als een geloofwaardige optie om Ivo te vervangen voor het einde van het seizoen. Er is geen beter pakket om in MXGP te starten, ik ben super blij!”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo 

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen