Mikkel Haarup vecht zich naar negende plaats

Serie: Grand Prix
Ronden: 11/18
Datum: 3 oktober 2021
Land: Duitsland
Plaats: Teutschenthal
Weer: Bewolkt, 21c

Van de Moosdijk scoort alleen de eerste manche

Gemert - Met een twaalfde en achtste plaats is Mikkel Haarup keurig negende geworden tijdens de Grand Prix van Duitsland. De 20-jarige Deen kende geen vlekkeloze wedstrijd maar hij bleef vechten met een goede eindklassering als resultaat. Roan van de Moosdijk ging in de training ongelukkig onderuit maar de eerste manche werd hij nog tiende. Later op de middag kwam hij niet aan de finish.  Mathys Boisrame komt niet meer in actie voor het F&H Kawasaki MX2 Racing Team. De Fransman vervangt de rest van het seizoen Ivo Monticelli in het fabrieksteam van Kawasaki. Tom Vialle won beide manches terwijl Maxime Renaux zijn voorsprong in de titelstrijd op weet te bouwen naar 84 punten.1e Manche:
Na zijn vierde tijd in de tijdtraining heeft Mikkel vertrouwen voor de wedstrijden. De start van de eerste manche is helaas niet goed en de Deen begint als 20e aan deze wedstrijd. Roan is ook niet lekker uit de start gekomen en doet het een positie beter. In de eerste volledige ronde weet Roan zich snel op te werken en de Eindhovenaar klimt snel naar de veertiende plaats. Na zo’n tien minuten wedstrijd komt de Kawasaki-rijder de top tien binnen. De jacht wordt ingezet op Gifting maar Mewse komt vanuit het achterveld sterk opzetten. De Brit passeert Roan die even later de tiende plaats terug pakt door Gifting alsnog te passeren. Mikkel heeft in de eerste ronde een foutje gemaakt waardoor hij terug is gezakt naar de 23e plaats. De Leatt-geklede crosser werkt zich vervolgens knap terug en in de slotfase krijgt hij elfde man Gifting in het vizier. Dit duel zorgt ervoor dat Gifting de aansluiting terug vindt bij Roan maar die laat zich niet meer passeren. Roan komt als tiende over de finish en Mikkel pakt negen punten door als twaalfde over de finish te komen.2e Manche:
Wanneer het starthek voor de tweede manche gevallen is komen de crossers van het Zuid-Hollandse team beter uit de start. Mikkel komt net buiten de top tien over de eerste grote sprong en Roan volgt drie plaatsen achter zijn teamgenoot. In de eerste volledige ronde werkt de Brabander zich naar de elfde plaats om even later de top tien binnen te komen. Helaas gooit een motorprobleem roet in het eten. Na een lastige beginfase weet Mikkel steeds beter in de wedstrijd te groeien! Hij weet halverwege de wedstrijd de top tien binnen te komen om vervolgens de aansluiting te zoeken bij Guadagnini. De Italiaan bezet de tweede plaats in de tussenstand na tien wedstrijden maar Mikkel kent geen genade en passeert hem. In de slotfase wordt het nog spannend wanneer de crosser uit Silkeborg zijn pijlen richt op zevende man Todd. Het is heel spannend en de strijd is hard maar fair en de Australiër kan de zevende plaats pakken voor Mikkel.Volgende wedstrijd:

De komende weken staan in het teken van heel veel reizen want in 38 dagen worden er acht Grand Prix wedstrijden verreden. Vanuit Teutschenthal gaat de reis naar Frankrijk waar op 10 oktober de punten weer worden verdeeld.Uitslagen Grand Prix MX2 #11; Teutschenthal,
D:
1e manche:
1. Tom Vialle F KTM
2. Rene Hofer A KTM
3. Maxime Renaux F Yamaha
4. Jed Beaton Aus Husqvarna
5. Jago Geerts B Yamaha
10. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
12. Mikkel Haarup DK Kawasaki


2e manche:
1.Tom Vialle F KTM
2. Maxime Renaux F Yamaha
3. Jago Geerts B Yamaha
4. Rene Hofer A KTM
5. Jed Beaton Aus Husqvarna
8. Mikkel Haarup DK Kawasaki
DNF. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki

Dagklassement MX2 GP van Duitsland:
1. Tom Vialle F KTM 1-1
2. Maxime Renaux F Yamaha 3-2
3. Rene Hofer A KTM 2-4
4. Jago Geerts B Yamaha 8-3
5. Jed Beaton Aus Husqvarna 4-5
9. Mikkel Haarup DK Kawasaki 12-8
16. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 10-DNF


Tussenstand FIM WK MX2:
1. Maxime Renaux F Yamaha 445
2. Jago Geerts B Yamaha 361
3. Mattia Guadagnini I KTM 351
4.Tom Vialle F KTM 327
5. Jed Beaton Aus Husqvarna 324
10. Mathys Boisrame F Kawasaki 223
13. Mikkel Haarup DK Kawasaki 169
14. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 166


Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo 

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen