De pechduivel rijdt mee met het F&H Racing Team.

De pechduivel rijdt mee met het F&H Racing Team.

Gemert – De vierde Grand Prix van het seizoen is moeizaam verlopen voor F&H Racing Team. Op het geweldige circuit van Arco di Trento wist de pechduivel met alle drie de rijders mee te rijden en ze parten te spelen. Jed Beaton wist zich het beste door het weekend te knokken en hij werd twaalfde. Adam Sterry wist de eerste manche als tiende te finishen terwijl
Ruben Fernández-Garcia puntloos bleef. De overwinning ging naar Jorge Prado-Garcia, Pauls Jonass blijft de leider in het kampioenschap.Na de zeer goed verlopen kwalificatie op zaterdag met Adam (7e) en Ruben (8e) in de kopgroep keek het Zuid-Hollandse team uit naar de zondagmiddag. De start van de eerste manche verliep niet vlekkeloos voor het trio Kawasaki-rijders. Adam komt als zeventiende uit de eerste bocht terwijl Ruben en Jed betrokken raken bij een valpartij in diezelfde eerste bocht. Er gaan acht rijders tegen de grond en het kost even wat tijd voor Ruben om zijn motor terug te vinden. In de eerste ronde weet de Brit zich maarliefst vijf plaatsen naar voren te werken en hij komt als twaalfde uit de eerste ronde. Er worden duels uitgevochten met Pichon, Bernardini en Bertuzzi welke alle in het voordeel van Adam worden beslist. De negende plaats lijkt voor de Leatt-geklede crosser te worden maar in de finale is Brylyakov sterker. De Rus wordt negende voor Adam die daarmee de beste Kawasaki-rijder wordt. Jed komt ondanks een val als 24e uit de eerste ronde en hij heeft even nodig om plaatsen goed te maken. Wanneer hij zijn draai heeft gevonden kan de Australier zich naar een mooie vijftiende plaats werken. Ruben rijdt een eenzame wedstrijd na de valpartij, de Spanjaard komt van de 36e plaats terug naar de 26e maar zijn inzet wordt dus niet beloond met punten.
De tweede manche weten Adam en Jed respectievelijk als veertiende en vijftiende uit de start te komen. Door hele andere lijnen te rijden weet Jed zich in slechts drie ronden de top tien binnen te komen. Hij weet na twintig minuten de zevende plaats in handen te krijgen maar door een foutje komt Watson voorbij. De Brit laat zich vervolgens niet meer verrassen en hij wordt zevende voor Jed. Adam raakt ongelukkig betrokken bij een valpartij tussen Vaessen en Kjer Olsen. De vriendelijke Brit komt over de sprong voordat de ‘track marshall’ de kans heeft om te reageren en klapt op een van de motoren. Met een pijnlijke arm en de nodige schade aan de KX250F moet hij de wedstrijd verlaten maar gelukkig heeft hij geen letsel opgelopen. Voor Ruben is de wedstrijd dan al voorbij, hij is even onderuit gegaan en zijn achtervolger sprint op de motor. Bij deze botsing wordt de stopknop geraakt en deze breekt af. Hierdoor maken de kabels kortsluiting en kan de motor niet meer worden gestart.Volgende wedstrijd:
De vijfde Grand Prix laat niet lang op zich wachten want het circus reist direct door naar Agueda voor de Grand Prix van Portugal.

Uitslagen MX2 #4; Arco di Trento, I:
1e manche:

1 Jorge Prado-Garcia E KTM
2 Henry Jacobi D Husqvarna
3 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
4 Pauls Jonass Let KTM
5 Thomas Covington USA Husqvarna
10 Adam Sterry GB Kawasaki
15 Jed Beaton Aus Kawasaki
26 Ruben Fernández-Garcia E Kawasaki

2e manche:
1 Thomas Covington USA Husqvarna
2 Jorge Prado-Garcia E KTM
3
Vsevolod Brylyakov Rus Yamaha
4 Conrad Mewse GB KTM
5 Calvin Vlaanderen Z-A Honda
8 Jed Beaton Aus Kawasaki
DNF Adam Sterry GB Kawasaki
DNF Ruben Fernández-Garcia E Kawasaki

Dagklassement MX2 GP van  Italie:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM 1-2
2 Thomas Covington USA Husqvarna 5-1
3 Henry Jacobi D Husqvarna 2-10
4
Vsevolod Brylyakov Rus Yamaha 9-3
5 Pauls Jonass Let KTM 4-9
12 Jed Beaton Aus Kawasaki 15-8
16 Adam Sterry GB Kawasaki 10-DNF
- Ruben Fernández-Garcia E Kawasaki 26-DNF

Tussenstand FIM WK MX2 na 4 wedstrijden:
1 Pauls Jonass Let KTM 180
2 Jorge Prado-Garcia E KTM 152
3 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 145
4 Ben Watson GB Yamaha 105
5 Conrad Mewse GB KTM 100
8 Jed Beaton Aus Kawasaki 92
15 Adam Sterry GB Kawasaki 55
22 Ruben Fernández-Garcia E Kawasaki 21

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen