Kawasaki met F&H Racing Team in 2019.

Kawasaki met F&H Racing Team in 2019.

Kawasaki en F&H Racing Team gaan in 2019 uitkomen in het FIM Wereld Kampioenschap MX2 met Adam Sterry en Henry Jacobi. Roan van de Moosdijk en Marshal Weltin gaan uitkomen in het Europees Kampioenschap 250cc. F&H Racing Team krijgt nog meer steun vanuit Kawasaki Europe om met de 22-jarige Brit en 21-jarige Duitser uit te komen met de KX250F. Voor beide rijders is 2019 hun laatste seizoen in de MX2-klasse door de leeftijdslimiet van 23 jaar. Met de 17-jarige Van de Moosdijk kijkt het Zuid-Hollandse team vooruit. In het eerste jaar gaat de Eindhovenaar proberen hoge ogen te gooien in het EMX250. In 2020 en 2021 komt hij uit voor het F&H Racing Team in de Grand Prix. De 22-jarige Weltin moet het WK MX2 verlaten, hij gaat ook proberen de EMX250-titel bij Kawasaki te bezorgen.

 Sterry maakt voor het tweede jaar deel uit van F&H Racing en is heel blij om samen verder te gaan in 2019. Hij maakt al jaren deel uit van de Kawasaki familie en gaat natuurlijk voor het maximale in het komende seizoen.
Jacobi staat in eigen land aan de leiding in de hoog aangeschreven ADAC MX Masters. De finale van dit kampioenschap is volgend weekend. Een week later komt Jacobi uit voor Team Germany tijdens de Motocross of Nations in de USA. Daarna zal hij zich bij het team voegen en beginnen met de voorbereidingen voor het komende seizoen.
Dit jaar wist Van de Moosdijk al op de hoogste trede te klimmen tijdens het EMX250. In Ottobiano pakte hij de overwinning en hij bezet momenteel de derde plaats in de tussenstand. Met de KX250F wil hij proberen de titel te veroveren. Daarna volgt hopelijk een mooie en lange samenwerking met de gifgroene machine.
Vorig jaar werd Weltin zesde in het EMX250 om dit jaar de overstap te maken naar het WK MX2. Hij voelt dat er nog ‘unfinished business’ is in deze klasse en de Amerikaan gaat dan ook voor het hoogste haalbare in 2019.

Adam Sterry: Volgend jaar blijf ik nog een jaar bij F&H Racing Team, en voor de eerste keer in mijn pro carrière zal ik dezelfde monteur hebben als dit jaar. We werken fijn samen, en alles werkt goed in het team. Ik heb een hoop geleert omtrent mezelf dit seizoen. Ik hoop blessure vrij te blijven volgend seizoen uiteraard. Ik wil dit seizoen sterk eindigen en een goede winter hebben om mezelf klaar te stomen voor 2019. Ik woon in Nederland nu, dicht bij het team, en dat is veel makkelijker om goed samen te werken. Ik zal veel in het zware zand trainen, en veel natte dagen in Lommel beleven deze winter, dat is de sleutel tot een succesvol seizoen

Henri Jacobi: “Het is een grote stap voor me om voor F&H Racing Team te mogen rijden, want het is de eerste keer in mijn carrière dat ik een professionele rijder ben. Volgend jaar is mijn laatste jaar in de MX2 klasse omdat ik binnenkort 22 wordt. Ik wil een sterk winter seizoen hebben en zal alles geven, en denk dat ik nu de beste mensen om me heen heb gevonden om hele goede resultaten te behalen. Ik heb mezelf dit seizoen verrast toen ik mijn eerste GP podium behaalde en nu wil ik daar meer van! Ik zal werken aan mijn conditie in de winter, nauw samenwerken met het team en ik ben er zeker van dat ik dan een grote stap zal maken!”

Roan van de Moosdijk: “Ik kijk heel erg uit naar volgend seizoen, en het is een grote kans voor me om voor Kawasaki te mogen rijden en het F&H Racing Team. Ik zal een goede nieuwe motor hebben en het zal gemakkelijker voor me zijn omdat het team in Nederland is gevestigd, iedereen spreekt mijn taal, na een paar seizoen voor een buitenlands team te hebben gereden. Het doel is uiteraard om de Europese titel te winnen. Sinds halverwege dit seizoen heb ik wat fantastische resultaten geboekt en een aantal podiums, dus ik hoop dat ik hetzelfde kan behalen volgend jaar. Ik kijk er ook erg naar uit een aantal GP’s te kunnen rijden om mezelf voor te bereiden op 2020. Ik ben opgegroeid met in het zand rijden sinds ik een kind ben, maar heb ook met het podium in Bulgarije laten zien dat harde banen geen probleem voor me zijn.”

Marshal Weltin: “Ik ben zo ontzetten blij om deel uit te maken van F&H Racing Team volgend seizoen. Sinds ik bij F&H Racing Team ben gaan rijden en weer terug ben op een kawasaki, hebben we een aantal goede resultaten behaald. Ik wil familie Fase dan ook heel erg bedanken! Ik ben zo dankbaar voor alles wat ze voor mij gedaan hebben. Ik voel me thuis in dit team en ik weet dat ik na een goede winter erg sterk kan zijn volgend jaar in het Europese kampioenschap.”

Nathalie Fase: “We worden groter en groter, en steeds professioneler elk jaar. Extra support van Kawasaki Europe is een volgende grote stap! Het zal ons helpen naar een volgend level. We hebben ons eerste MX2 podium dit seizoen behaald, het kwam iets eerder dan verwacht, maar uiteraard proeft dat naar veel meer! Het is onze droom om Kawasaki zo veel mogelijk podiums te bezorgen en in de toekomst mee te strijden voor de titel. Onze rijders hebben het goed gedaan, we verbeteren continue, streven naar perfectie en ik ben ontzettend blij met de vier talentvolle rijders voor volgend seizoen. We hebben besloten om met twee sterke rijders deel te nemen in het MX2 wereld kampioenschap en met een sterk programma uit te komen in het EMX250 kampioenschap met als doel vechten om de titel. Ik wil Kawasaki Europe dan ook enorm bedanken voor hun support, onze hoofdsponsors F&H Crone, Merwestaal, Noordennestaal en alle andere waardevolle sponsors die achter ons staan sinds dag 1!”

De voorlopige Grand Prix kalender telt twintig wedstrijden in 2019 te beginnen op 23-24 februari. Naast de Grand Prix komt het F&H Racing Team ook uit tijdens de KNMV Dutch Masters of Motocross 250cc.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: @ShotbyBavo 

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen