Marshal Weltin evenaart zijn beste GP resultaat!

Marshal Weltin evenaart zijn beste GP resultaat!

Gemert – De finale van het FIM Wereld Kampioenschap MX2 werd verreden in Imola. Op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari wist Marshal Weltin een geweldige eerste manche te rijden door als vijfde over de finish te komen. Adam Sterry kende geen vlekkeloze wedstrijd door zijn pijnlijke enkel. Hij had nog zicht op de elfde plaats in de eindstand. Dat lukte net niet maar de Brit wordt twaalfde en is daarmee de beste Kawasaki-rijder. De overwinning ging naar Jorge Prado, hij won niet alleen de finale maar verzekerde zich tevens van de MX2 Wereldtitel.

 1e manche
Na een redelijk goed verlopen kwalificatie op zaterdagmiddag gingen de KX250F-rijders met vertrouwen de wedstrijd in. De Leatt-geklede crossers komen ver buiten de top tien uit de eerste bocht. Het gaat er direct heftig aan toe en contact wordt dan ook niet geschuwd. Marshal weet zich in de derde ronde al de top tien binnen te rijden. Niet veel later probeert Adam hetzelfde te doen maar zijn landgenoot Watson voorkomt dat. In de tweede helft van de wedstrijd begint de pijnlijke enkel van de 22-jarige crosser op te spelen. Het tempo van Adam moet omlaag en hierdoor zakt hij terug naar de 21e plaats. Hij blijft de eerste manche van het weekend dus puntloos terwijl Marshal een geweldige wedstrijd rijdt. De vriendelijke Amerikaan weet halverwege de wedstrijd de zevende plaats in handen te krijgen om vervolgens nog verder vooruit te kijken. In de laatste vijf minuten komen Lawrence en Covington nog in de problemen waardoor de BO Oil-gesmeerde Kawasaki van Marshal als vijfde over de finish weet te komen! En daarmee evenaart Marshall zijn beste prestatie van het seizoen, tijdens de Grand Prix van Engeland werd hij de eerste manche ook vijfde!

 2e manche
De laatste manche van het seizoen is voor beide rijders niet heel goed en ze komen in het middenveld uit de eerste volledige ronde. Marshal weet zich vanaf de vijftiende plaats snel naar de twaalfde te werken en kan na tien minuten wedstrijd de elfde plaats overnemen. In zijn ‘drive’ om de top tien binnen te komen wil hij even iets te veel waardoor Marshal op de waves ten val komt en ver buiten de baan naar beneden valt en daardoor terug zakt naar de 27e plaats waar hij ook finisht. Adam bouwt zijn race heel goed op en weet dat hij zijn krachten goed moet verdelen. De deze maand 22 jaar geworden Brit werkt zich van de zeventiende naar de veertiende plaats. Daarmee weet hij nog twee plaatsen te klimmen in de eindstand waarin hij dus nog twaalfde weet te worden. Een keurige prestatie ondanks het missen van zeven wedstrijden door blessureleed.

Volgende wedstrijd:
Het FIM Wereld Kampioenschap MX2 zit erop en het Zuid-Hollandse team kan terug kijken op een goed seizoen met daarin hun eerste GP- en Dutch Masters of Motocross podium ! Zoals twee weken geleden in Assen bekend gemaakt zullen Adam Sterry en Henry Jacobi voor het F&H Racing Team uitkomen in het FIM Wereld Kampioenschap MX2 van 2019. Roan van de Moosdijk en Marshal Weltin gaan voor het maximale in het Europees Kampioenschap 250cc.Uitslagen MX2 #20; Imola, I:
1e manche:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
3 Henry Jacobi D Husqvarna
4 Michele Cervellin I Yamaha
5 Marshal Weltin USA Kawasaki
21 Adam Sterry GB Kawasaki

2e manche:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM
2 Hunter Lawrence Aus Honda
3 Thomas Covington USA Husqvarna
4 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
5 Anthony Rodriguez Ven Yamaha
14 Adam Sterry GB Kawasaki
27 Marshal Weltin USA Kawasaki

Dagklassement MX2 GP van Italie:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM 1-1
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 2-4
3 Thomas Covington USA Husqvarna 7-3
4 Michele Cervellin I Yamaha 4-7
5 Henry Jacobi D Husqvarna 3-9
11 Marshal Weltin USA Kawasaki 5-27
20 Adam Sterry GB Kawasaki 21-14

Eindstand MX2 na 20 wedstrijden:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM 873
2 Pauls Jonass Let KTM 777
3 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 673
4 Ben Watson GB Yamaha 602
5 Thomas Covington USA Husqvarna 599
12 Adam Sterry GB Kawasaki 220
16 Jed Beaton Aus Kawasaki 216
21 Marshal Weltin USA Kawasaki 137
24 Ruben Fernández-Garcia E Kawasaki 85

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen