Adam Sterry op het podium in Hawkstone Park

Het F&H Racing Team kijkt tevreden terug op de wedstrijd  Hawkstone Park International MX, al vele jaren een klassieker op de internationale motocross kalender. De 22-jarige Adam Sterry (foto) werd tweede in het dagklassement met een eerste en zesde plaats tijdens de manches. Roan van de Moosdijk werd knap achtste in het dagklassement en Henry Jacobi was ondanks het uitvallen in de tweede manche goed voor een elfde plaats!Adam Sterry
"Alleen maar positiviteit over vandaag, een klein foutje kost mij de dagzege maar ik ben erg tevreden. Het rijden gaat goed en ook de starts zijn goed. Er is hier heel veel publiek aanwezig en dat is natuurlijk bijzonder leuk en zorgt voor een goede sfeer. Dat gecombineerd met een goed resultaat wordt voor een geslaagde wedstrijddag."

Roan van de Moosdijk
"Vanaf de tijdtraining voelde ik mezelf als goed op het circuit. De vierde kwalificatie tijd geeft natuurlijk vertrouwen. De eerste manche begon ook goed tot ik door een andere rijder werd geraakt en ten val kwam. Ik denk dat ik terug ben gezakt naar de 25e plaats om vervolgens terug te komen naar de elfde plaats. De snelheid was goed, het resultaat iets minder. De tweede manche de gehele wedstrijd in de top vijf gereden en als vijfde gefinisht. De start van de Superfinale was iets minder maar ik wist als tiende over de finish te komen en daarmee ben ik tevreden."

Henry Jacobi
"De tijdtraining verliep goed en ik wist een vijfde tijd op de klokken te zetten. De eerste manche was mijn start niet heel goed maar vanaf de tiende plaats wist ik terug te komen naar een derde plaats. De tweede manche begon dan wel heel goed als tweede! Ik veroorzaakte helaas een 'mapping' issue waardoor ik de wedstrijd helaas vroeg moest verlaten. De Superfinale begon ik in het middenveld aan de wedstrijd en kwam ik terug naar de elfde plaats. Dit was een goede preparatie voor de eerste GP in Argentinië."

Volgende wedstrijd:
Op 2-3 maart begint het FIM Wereldkampioenschap in Argentinie. Twee weken later wordt de eerste KNMV Dutch Masters of Motocross verreden in het Zeeuwse Axel.

Dagklassement Hawkstone Park International 2019:
1 Jago Geerts B Yamaha 1-4
2 Adam Sterry GB Kawasaki 1-6
3 Mikkel Haarup DK Husqvarna 7-2
4 Bas Vaessen NL KTM 9-3
5 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 5-7
8 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 11-5
11 Henry Jacobi D Kawasaki 3-DNF


Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: F&H Racing Team

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen