F&H Racing Team schiet goed uit de startblokken.

F&H Racing Team schiet goed uit de startblokken.

Gemert – Het voorseizoen was al goed verlopen maar de eerste Grand Prix zorgt altijd voor extra spanning. Het duo van het F&H Racing Team wist heel goed met deze extra druk om te gaan en begint heel goed aan het FIM Wereldkampioenschap MX2. Tijdens de Grand prix van Argentinië wist Henry Jacobi heel keurig vijfde te worden met evenveel punten als de derde man. Adam Sterry stuurde zijn KX250F naar een negende plaats in het dagklassement. De overwinning ging naar Jorge Prado, de regerend kampioen wist beide manches te winnen.1e Manche
Na een heel goed verlopen kwalificatie op zaterdagmiddag voelde de rijders zich klaar voor het eerste duel om de punten. Wanneer het starthek valt komt Henry heel goed uit de start en hij komt als derde uit de eerste bocht. Adam volgt in eerste instantie als zesde maar kan even later een positie winnen. In de derde ronden weet Henry zich naar de tweede plaats te werken ten koste van snelstarter Vialle. Een klein foutje zorgt ervoor dat Adam drie plaatsen verloren heeft en hij in duel moet met landgenoot Watson. De eerste helft van de wedstrijd weet de 22-jarige Henry de tweede plaats in handen te houden maar dan komt Kjer Olsen voorbij. De derde plaats komt vervolgens niet meer in gevaar en tot vreugde van het team komt de Leatt-geklede crosser als derde over de finish. Adam maakt het feest compleet, hij geeft de achtste plek niet meer weg en met beide rijders in de top acht begint het seizoen goed voor het team uit Moordrecht.

2e Manche
De tweede manche over 30 minuten en twee ronden begint minder goed voor het Kawasaki-duo. Beide worden snel ingesloten en moeten dus in de achtervolging. Adam weet nipt in de top tien uit de eerste ronde te komen terwijl Henry gevangen lijkt te zitten in het middenveld. Vol gedrevenheid gaat de 22-jarige Brit aan de slag en hij weet zich halverwege de wedstrijd op te werken naar de vijfde plaats. Na zo’n 20 minuten wedstrijd komt Henry op de zesde plaats te rijden en krijgt hij zijn teamgenoot in het vizier. De Duitser gaat ervoor zitten en komt beetje bij beetje dichterbij aan de vijfde plaats. Dan met nog zes minuten te rijden gaat het op de waves mis met Adam wiens wiel weg glijdt met een valpartij als gevolgd. Henry neemt de vijfde plaats  over en komt daar ook over de finish. Met de derde plaats in de eerste manche levert hem dit een vijfde plaats op in het dagklassement. Daarbij moet wel gezegd worden dat hij 36 punten weet te scoren, hetzelfde als derde man Mitchell Evans! Na zijn valpartij verliest Adam een aantal plaatsen maar met een negende plaats komt hij nog in de top tien over de finish. In het dagklassement wordt crosser uit Wales achtste!

 Henry Jacobi:
“Mijn zaterdag verliep erg goed, ik werd derde in de kwalificatiewedstrijd. De eerste manche op zondag was mijn start erg goed en ik wist opnieuw derde te worden. De tweede manche begon niet goed, ik denk dat ik omstreeks de 20 plaats uit de eerste bocht kwam. Verder volgens ben ik terug gereden naar de vijfde plaats, met twee goede resultaten ben ik tevreden over mijn begin van het GP seizoen.”

Adam Sterry:
“Een keurige eerste GP voor mij. De achtste plaats in het dagklassement geeft een vertekend beeld van mijn kunnen. IK ben erg blij met mijn pure snelheid, de starts en het rijden. De crash in de tweede manche kost mij een hogere eindnotering maar ik ben erg gelukkig dat er zonder kleedscheuren vanaf kom. Het was een goede eerste GP en vanaf hier in het nu door pakken naar de overige wedstrijden.”


Volgende wedstrijd:
De KNMV Dutch Masters of Motocross begint over twee weken op het circuit van Axel. Het F&H Racing Team zal daar met hun trio rijders in actie komen. Een week later is de Grand Prix van Engeland op het circuit Matterley Basin.

Uitslagen Grand Prix MX2 #1; Neuquen, Arg:
1e manche:

1 Jorge Prado-Garcia E KTM
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
3 Henry Jacobi D Kawasaki
4 Calvin Vlaanderen NL Honda
5 Mitchell Evans Aus Honda
8 Adam Sterry GB Kawasaki

2e manche:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
3 Mitchell Evans Aus Honda
4 Calvin Vlaanderen NL Honda
5 Henry Jacobi D Kawasaki
9
Adam Sterry GB Kawasaki

Dagklassement MX2 GP van Argentinie:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM 1-1
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 2-2
3 Mitchell Evans Aus Honda 5-3
4 Calvin Vlaanderen NL Honda 4-4
5 Henry Jacobi D Kawasaki 3-5
8 Adam Sterry GB Kawasaki 8-9

Tussenstand MX2 na 1 wedstrijd:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM 50
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 44
3 Mitchell Evans Aus Honda 36
4 Calvin Vlaanderen NL Honda 36
5 Henry Jacobi D Kawasaki 36
8 Adam Sterry GB Kawasaki 25

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen