Jacobi en Van de Moosdijk winnen!

Jacobi vergroot zijn voorsprong in de Dutch Masters!


De tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross is goed verlopen voor het F&H Racing Team. Op het prachtig verzorgde circuit van Axel wist Henry Jacobi de overwinning te pakken. Ook Roan van de Moosdijk wist te winnen, hij won de tweede manche. Adam Sterry kende geen prettige dag en hij werd negende  in het dag klassement. Na twee van de vier wedstrijden heeft Henry de leiding stevig in handen, regerend kampioen Jago Geerts heeft 29 punten achterstand op de snelle Duitser. Adam bezet de vijfde plaats in de tussenstand en Roan staat op de achtste plek.

 In de tijdtraining geeft Roan direct zijn visitekaartje af door zich als snelste te kwalificeren. De start van de eerste manche verloopt goed voor Henry die als tweede aan de wedstrijd begint. Vervolgens verliest hij even deze positie maar na ruim tien minuten wedstrijd heeft de 22-jarige crosser de tweede plaats weer in handen. De overwinning zit er niet in maar met een keurige tweede plaats is het Moordrechtse team tevreden. Adam is als zevende aan de wedstrijd begonnen en hij weet een plek te verbeteren door als zesde over de finish te komen. Voor Roan werd deze wedstrijd een teleurstelling want de 18-jarige crosser moest helaas de wedstrijd met een kapotte uitlaat verlaten.
In de tweede manche lijkt Henry de beste start te pakken maar Horgmo weet nipt de holeshot award te pakken. In de tweede ronde lukt het de Leatt-geklede crosser om alsnog de leiding in handen te krijgen. Roan heeft zich in slechts twee ronden van de twaalfde naar de tweede plaats geknokt en hij voert vervolgens de druk op bij zijn teamgenoot. Na ruim tien minuten wedstrijd neemt Roan de leiding over en hij wint deze tweede manche! Henry komt als tweede over de finish nadat Geerts met motorpech de wedstrijd heeft moeten verlaten. Henry wordt dus met twee keer een tweede plaats de dag winnaar. Adam wist als achtste uit de eerste bocht te komen maar niet veel later gaat hij in de fout waardoor hij ten val komt. Vanaf de 36e plaats blijft de Brit knokken voor de punten en met een twaalfde plaats wordt zijn inzet nog redelijk beloont.

Volgende wedstrijd:
Na een lange pauze gaat het FIM wereldkampioenschap MX2 komend weekend verder. De tweede Grand Prix op Italiaanse bodem wordt verreden op het circuit van Mantova. De volgende EMX250 voor Roan is op 25-26 mei in Frankrijk en de KNMV Dutch Masters of Motocross gaan op 30 mei (Hemelvaartsdag) verder op het circuit van Rhenen.

 


Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross #2 250cc; Axel, NL:
1e manche
1 Jago Geerts B Yamaha
2 Henry Jacobi D Kawasaki
3 Ben Watson GB Yamaha
4 Davy Pootjes NL Husqvarna
5 Adam Sterry GB Kawasaki
DNF Roan van de Moosdijk NL Kawasaki

2e manche
1 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
2 Henry Jacobi D Kawasaki
3 Ben Watson GB Yamaha
4 Davy Pootjes NL Husqvarna
5 Mikkel Haarup DK Husqvarna
12 Adam Sterry GB Kawasaki

Dagklassement:
1 Henry Jacobi D Kawasaki 2-2
2 Ben Watson GB Yamaha 3-3
3 Davy Pootjes NL Husqvarna 4-4
4 Mikkel Haarup DK Husqvarna 7-5
5 Tom Vialle F KTM 8-6
7 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki DNF-1
9 Adam Sterry GB Kawasaki 5-12

Tussenstand DMofMX 250cc:
1 Henry Jacobi D Kawasaki 94
2 Jago Geerts B Yamaha 65
3 Ben Watson GB Yamaha 62
4 Davy Pootjes NL Husqvarna 58
5 Adam Sterry GB Kawasaki 56
8 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 45

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Huub Munsters

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen