Jacobi blijft derde in het wereldkampioenschap

Roan van de Moosdijk zegeviert in het ONK. 

Onder zeer zware weersomstandigheden heeft Henry Jacobi zijn derde plaats in de tussenstand van het FIM wereldkampioenschap MX2 succesvol verdedigd. De 22-jarige crosser heeft ook na de vijfde GP van het seizoen de bronzen plak in zijn bezit. De beste F&H Racing-rijder op het zandcircuit van Mantova was Adam Sterry, de Brit werd dertiende in het dag klassement. De overwinning ging naar Jorge Prado, Thomas Kjer Olsen blijft de leider in de tussenstand voor Prado en onze Kawasaki-rijder Henry!


1e Manche
Na een geweldige kwalificatie op zaterdag middag, waarin Adam bijna de gehele wedstrijd de leiding neemt en als tweede over de finish is gekomen, heeft de Brit er duidelijk zin in. De omstandigheden zijn echter helemaal anders op deze wedstrijddag! Op zaterdag schijnt de zon heerlijk maar in de nacht van zaterdag op zondag en op de zondagmiddag valt er bijzonder veel neerslag! Dit maakt het circuit erg lastig en de start is dus nog belangrijker! De Kawasaki-rijders gaan er dan ook vol voor in de sprint naar de eerste bocht.  In die linkerbocht gaat het mis en er ontstaat een massale valpartij van zo’n tien rijders met daarbij zowel Henry als Adam! Gelukkig kunnen beide rijders hun weg vervolgen maar ze hebben heel veel werk te verzetten vanuit het achterveld vanaf plek 28 en 34. Terwijl de regen blijft vallen knokken ze beide voor elk puntje en met succes want Henry komt nog als elfde over de finish gevolgd door zijn eveneens 22-jarige teamgenoot op een 12e plek!

2e Manche
De start van de tweede manche verloopt gelukkig beter voor het Zuid-Hollandse team die hun rijders in de top tien aan de wedstrijd zien beginnen. Terwijl Henry zich snel de top vijf binnen weet te sturen gaat Adam in de fout en zakt hij terug naar de achttiende plaats bij het volbrengen van de eerste ronde. Bijna dertig minuten vecht Henry met Pootjes om de vierde plaats en dat brengt het duo zelfs voorbij aan de derde man Vialle! Daarna slaat het noodlot toe voor de gedreven Duitser die met koppeling pech uit de wedstrijd verdwijnt! Bijzonder jammer natuurlijk maar in de tussenstand blijft Henry de derde plaats vast houden! Vanaf de achttiende plaats weet Adam zich terug te knokken naar de veertiende plaats waarmee hij zich dus beide manches in de punten weet te rijden!ONK
Op het prachtige circuit van Heerde kwam Roan van de Moosdijk in actie tijdens een wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap. De Eindhovenaar wist de pole-position te veroveren om vervolgens ook beide manches aan de ‘Kamperweg’ op zijn naam te schrijven. De wedstrijd bij MSV NOV Heerde was dus een goede training voor de 18-jarige crosser die zijn moeder op deze moederdag mocht verblijden met een mooie bos bloemen! Volgende wedstrijd: Het F&H Racing Team reist nu door naar Portugal voor de zesde Grand Prix van het seizoen. Deze zal worden verreden op het mooie circuit van Agueda waar het Moordrechtse team vorig jaar op het podium stond!

Uitslagen Grand Prix MX2 #5; Mantova, I:
1e manche: 1 Jorge Prado E KTM
2 Jago Geerts B Yamaha
3 Jed Beaton Aus Husqvarna
4 Davy Pootjes NL Husqvarna
5 Bas Vaessen NL KTM
11 Henry Jacobi D Kawasaki
12 Adam Sterry GB Kawasaki

2e manche:
1 Jorge Prado E KTM
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
3 Tom Vialle F KTM
4 Davy Pootjes NL Husqvarna
5 Dylan Walsh N-Z Husqvarna
14 Adam Sterry GB Kawasaki
DNF Henry Jacobi D KawasakiDagklassement MX2 GP van Italie:
1 Jorge Prado E KTM 1-1
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 6-2
3 Davy Pootjes NL Husqvarna 3-4
4 Mitchell Evans Aus Honda 8-6
5 Iker Larranaga E KTM 7-9
13 Adam Sterry GB Kawasaki 12-14
19 Henry Jacobi D Kawasaki 11-DNF

Tussenstand WK MX2:
1 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 207
2 Jorge Prado E KTM 200
3 Henry Jacobi D Kawasaki 157
4 Jago Geerts B Yamaha 150
5 Ben Watson GB Yamaha 145
10 Adam Sterry GB Kawasaki 105

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers

Sponsored by

Teamwork makes the dream work.

Proudly partnered with:

F&H Crone
BTSI
Merwestaal
Kawasaki
Pro Circuit
Motul
Twinair
Vanderpol
Van den broek
Noordenne Plaatstaal
Salzgitter Mannesmann
Vandijck
Reklusse
Haan Wheels
BB Logo
Hmxparts
Logo Hurly White
Mechanix
Mino
Moto Master
Pirelli
Polisport
Renthal
Samco
Avm
Eqin
Klijn
Procarbon
Tmv
Scott
Leatt
Arai
Snap-On
TCX
GET
Hocoparts
KYB by Technical Touch
NGK
Pro-Pegs
X-TRIG
ProX
RK
Boyesen