Skip to content

Kevin Horgmo zesde in Grand Prix van Arnhem

Kevin Horgmo zesde in Grand Prix van Arnhem

Also available in:

Kevin Horgmo van het F&H Kawasaki Racing Team is in de Nederlandse Grand Prix in Arnhem op een zesde plaats geeindigd.

Horgmo kwam in beide manches goed uit de start en dit was een perfecte basis om het gevecht met de lokale zandspecialisten aan te gaan. Zware en warme omstandigheden zorgden ervoor dat het belangrijk was om je manche goed in te delen. Horgmo deed dit heel netjes door als vijfde en vierde over de finish te komen.

In de eerste manche kwam Horgmo op een vierde plaats door de eerste paar bochten. Gedurende de wedstrijd verloor hij twee posities maar door een constant ritme aan te houden, kon hij in de slotfase nog een positie terug pakken en werd vijfde. Ook in de tweede manche pakte hij een hele goede start en reed in de eerste helft van de wedstrijd op een derde plaats. Heel even heeft hij de tweede plaats in handen genomen maar moest deze uiteindelijk ook weer afstaan en werd na een sterk gereden wedstrijd uiteindelijk als vierde afgevlagd.

Met deze resultaten eindigde hij in het dagklassement op een vijfde plaats en heeft voor de tussenstand goede zaken gedaan. Horgmo staat nog slechts twee punten achter op de zevende man.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’Het was een zware wedstrijd maar ik pakte twee goede start en heb mijn eigen wedstrijd gereden. Ik heb geprobeerd zo min mogelijk fouten te maken. In de eerste manche vond ik mijn ritme in het midden van de manche. Echter in de tweede helft van de manche viel er een achterblijver voor mij waardoor Jago Geerts mij kon passeren. In de slotfase wist ik nog een plaats goed te maken waardoor ik vijfde werd. Ik kon in de tweede manche niets doen tegen Lucas Coenen omdat hij zo snel was. Wel kon ik bij Everts blijven maar verloor mijn ritme tegen het einde van de wedstrijd. Ik was te voorzichtig met de achterblijvers waardoor Geerts mij opnieuw wist te passeren.’’

Het was een teleurstellende dag voor David Braceras. De Spanjaard had meer verdiend want hij liet in beide manches een goede snelheid zien. In de eerste manche finishte hij net buiten de top tien en werd twaalfde. In de tweede manche vond hij een goed ritme nadat hij in de top drie was gestart. Tot op vijf ronden van het einde had hij de zevende plaats in handen maar helaas begon zijn motor toen vermogen te verliezen waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Na deze tegenslag bezet Braceras de zeventiende plaats in de tussenstand.

Commentaar David Braceras: ‘’Ik voelde me goed in de warm up maar in de eerste manche pakte ik geen goede start. Het duurde lang voordat ik een goed ritme had gevonden. In de tweede manche kwam ik op een derde plaats uit de start en kon een tijd lang de vierde plaats in handen houden en reed op een zevende plaats toen de motor vermogen verloor. Helaas hoort dit er allemaal bij. Hoe dan ook ben ik tevreden over mijn snelheid. Ik heb dit jaar een goede progressie gemaakt in het zand en ik denk dat ik nog beter kan worden. Maar nu gaan we eerst terug naar de harde banen tijdens de laatste drie wedstrijden van het seizoen.’’