Skip to content

Quentin Prugnieres negende in Grand Prix MX2 in Italie

Quentin Prugnieres negende in Grand Prix MX2 in Italie

Also available in:

Quentin Prugnieres van F&H Racing is in de tiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Maggiora negende geworden. Prugnieres wist in beide manches in de top tien te finishen en werd met een 9-10 in de manches negende in de daguitslag.

Prugnieres begon enthousiast aan het weekend en was gemotiveerd om opnieuw op jacht te gaan naar de top tien plaatsen. In de tijdtraining kwam hij tot een tiende tijd. De omstandigheden waren door de regenval nat en modderig waardoor er geconcentreerd gereden moest worden. In de kwalificatieheat ging het gelijk mis voor Prugnieres want hij kwam ten val en moest daardoor van ver terug naar voren komen. Hij wist er nog een vijftiende plaats uit te halen maar was vastbesloten om het in de manches op zondag beter te doen.

In de eerste manche werkte hij een hele constante wedstrijd af. Hij werkte zich in de beginfase op naar een zevende plaats en wist hier tot in de slotfase op stand te houden. Echter met nog vier ronden te gaan werd hij teruggeslagen naar een negende plaats, waarop hij uiteindelijk ook finishte.

De start van de tweede manche was minder goed maar toch kwam Prugnieres net buiten de top tien uit de eerste ronde. Het duurde niet lang voordat hij de tiende plaats in handen kreeg. Er was een gat tot aan de negende man waardoor Prugnieres ervoor koos om geen grote risico’s te nemen en te kiezen voor een tiende plaats.

Met een 9-10 in de manches eindigde Prugnieres op een negende plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap bezet Prugnieres de tiende plaats. Over anderhalve week zal het team afreizen naar Indonesie voor de volgende twee wedstrijden van het wereldkampioenschap.

Courtney Duncan maakte in Maggiora haar comeback na haar knie operatie. Ze begon overtuigend aan het weekend door in de tijdtraining de snelste tijd op de klok te zetten. Door de regenval en zware baanomstandigheden werd besloten om de eerste manche af te gelasten en voor één manche op zondag te gaan. De omstandigheden waren op zondag iets beter maar nog steeds zeer verraderlijk. Na de start kreeg Duncan gelijk een tegenslag te verwerken want in de gladde omstandigheden kwam ze ten val en moest een inhaalrace rijden. Van achter uit het veld kwam ze terug naar een vijfde plaats maar helaas kwam ze tijdens de manche nog een paar keer in de problemen waardoor ze uiteindelijk genoegen moest nemen met een elfde plaats. Duncan heeft nu zo’n twee maanden om weer volledig fit te worden voor de volgende Grand Prix, welke verreden gaat worden in het Nederlandse Arnhem.

Photocredits – Fullspectrum Media