Skip to content

Quentin Prugnieres elfde in Grand Prix MX2 in Lombok

Quentin Prugnieres elfde in Grand Prix MX2 in Lombok

Also available in:

Quentin Prugnieres van F&H Racing is in de elfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Indonesische Lombok elfde geworden. Prugnieres wist in de eerste manche tiende te worden en kwam in de tweede manche op een twaalfde plaats over de finish.

In de warme omstandigheden had Prugnieres het op zaterdag niet makkelijk op het circuit. Hij was zoekende naar het juiste ritme en kwam daardoor in de tijdtraining niet verder dan een veertiende tijd en finishte in de kwalificatieheat als zestiende. In de kwalificatieheat begon hij net buiten de top tien aan de wedstrijd maar een fout in de beginfase koste hem veel tijd waardoor hij verschillende plaatsen verloor en uiteindelijk zestiende werd.

Gebrand op een goed resultaat stond Prugnieres achter het starthek voor de eerste manche. Hij kwam niet goed uit de start en begon als dertiende aan de tweede ronde. In de eerste helft van de wedstrijd wisselde hij verschillende keren van positie maar omdat hij het tempo in de tweede helft van de wedstrijd strak kon blijven houden, wist hij verschillende plaatsen winst te boeken en finishte als tiende.

In de tweede manche was hij opnieuw de hele wedstrijd net buiten de top tien aan het strijden. Verschillende keren had hij de elfde plaats in handen en viel dan weer terug naar een twaalfde plaats. Prugnieres knokte tot aan de finish maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een twaalfde plaats.

Met een 10-12 in de manches eindigde Prugnieres op een elfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap staat hij nu tiende. Aankomend weekend wordt er opnieuw op dezelfde locatie gereden maar dan ligt de baan in tegengestelde richting. Prugnieres hoopt dan het juiste ritme te vinden zodat hij zijn potentieel kan laten zien!

Daguitslag Grand Prix MX2 Lombok:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Andrea Adamo 42 Pnt
3 Lucas Coenen 36 Pnt
4 Mikkel Haarup 36 Pnt
5 Sacha Coenen 34 Pnt
11 Quentin Prugnieres 20 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Kay de Wolf 532 Pnt
2 Lucas Coenen 467 Pnt
3 Simon Laengenfelder 463 Pnt
4 Liam Everts 432 Pnt
5 Andrea Adamo 417 Pnt
10 Quentin Prugnieres 217 Pnt

Photocredits – Fullspectrum Media