Skip to content

Courtney Duncan tweede in Grand Prix van Arnhem

Courtney Duncan tweede in Grand Prix van Arnhem

Also available in:

Courtney Duncan van F&H Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in Arnhem tweede geworden. Duncan reed twee sterke manches en wist in zowel in de eerste als de tweede manche op een tweede plaats over de finish te komen.

Duncan heeft de laatste maanden veel met het team getraind in het zand en dit wierp zijn vruchten af in Arnhem. Na een vierde tijd in de tijdtraining kwam ze in de eerste manche sterk voor de dag. Ze wist zich na een goede start op te werken naar een tweede plaats en volgde de leider in de wedstrijd. Het zand rijden was nooit haar sterkste punt maar nu vocht ze mee om de manchezege. Duncan kwam uiteindelijk net tekort en finishte als tweede.

Ook in de tweede manche deed ze het goed en zagen we een kopie van de eerste manche. Ze werkte zich al snel op naar een tweede plaats en zette de druk op de ketel bij de leidende dame. Duncan bleef goed in de buurt maar tot een aanval kwam het niet. Ook nu wist ze als tweede over de finish te komen, wat haar ook in het dagklassement een tweede plaats opleverde.

Door het gemis van een wedstrijd staat ze op een zevende plaats in de tussenstand. Over drie weken staat de laatste wedstrijd op het programma in Turkije.

Quentin Prugnieres wist dertiende te worden in de MX2 klasse. Prugnieres liet in beide manches een goede snelheid zien maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een veertiende en twaalfde plaats. In de tussenstand van het wereldkampioenschap staat Prugnieres met nog vier wedstrijden te gaan op een twaalfde plaats.

Daguitslag WK Dames Arnhem:
1 Lotte van Drunen 50 Pnt
2 Courtney Duncan 44 Pnt
3 Lynn Valk 38 Pnt
4 Daniela Guillen 36 Pnt
5 Sara Andersen 34 Pnt

Daguitslag MX2 Arnhem:
1 Lucas Coenen 47 Pnt
2 Kay de Wolf 43 Pnt
3 Andrea Adamo 40 Pnt
4 Camden McLellan 36 Pnt
5 Liam Everts 34 Pnt
13 Quentin Prugnieres 16 Pnt

Fotocredits – Fullspectrum Media