Skip to content

Quentin Prugnieres in de top tien in GP MX2 in Zwitserland

Quentin Prugnieres in de top tien in GP MX2 in Zwitserland

Also available in:

Quentin Prugnieres van F&H Racing is in de zeventiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Zwitserse Frauenfeld in de top tien geeindigd. Prugnieres wist in de manches negende en tiende te worden en dit bracht hem in het dagklassement een negende plaats.

Op zaterdag waren de omstandigheden goed in Frauenfeld. Warme temperaturen zorgden ervoor dat de baan er hard en droog bij lag. Prugnieres liet in de tijdtraining zien dat hij zich goed thuis voelde op de baan en wist een scherpe negende tijd neer te zetten. In de kwalificatieheat moest hij van ver komen. Pas op een eenentwintigste plaats kwam hij uit de eerste ronde maar kwam gedurende de heat goed terug naar voren. Hij wist er nog een dertiende plaats uit te halen en was er klaar voor om er op zondag tegenaan te gaan.

De omstandigheden waren op zondag helemaal anders. Door veel regen was de baan veranderd in een gladde, modderige baan. Na het vallen van het starthek in de eerste manche kwam Prugnieres op een zestiende plaats uit de eerste ronde. In een hoog tempo wist hij plaatsen winst te boeken en werkte zich op naar een tiende plaats. Dit wist hij de hele wedstrijd goed vast te houden en in de slotfase schoof hij nog een positie op en wist zo op een goede negende plaats over de finish te komen.

Ook in de tweede manche kwam hij goed voor de dag. Prugnieres werkte een constante wedstrijd af en was de hele wedstrijd rond de tiende plaats te vinden. Op een tiende plaats werd hij afgevlagd en verzekerde zich hiermee van een negende plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap bezet Prugnieres met nog drie wedstrijden te gaan de twaalfde plaats.

Over een kleine twee weken gaat het kampioenschap verder in Turkije.

Daguitslag Grand Prix MX2 Zwitserland:
1 Kay de Wolf 45 Pnt
2 Simon Laengenfelder 43 Pnt
3 Liam Everts 38 Pnt
4 Karlis Alberts Reisulis 36 Pnt
5 Mikkel Haarup 34 Pnt
9 Quentin Prugnieres 23 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Kay de Wolf 831 Pnt
2 Lucas Coenen 770 Pnt
3 Simon Laengenfelder 727 Pnt
4 Liam Everts 681 Pnt
5 Mikkel Haarup 581 Pnt
12 Quentin Prugnieres 268 Pnt

Photocredits – Fullspectrum Media