Skip to content

Courtney Duncan tweede in Grand Prix van Turkije

Courtney Duncan tweede in Grand Prix van Turkije

Also available in:

Courtney Duncan van F&H Racing is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in Turkije tweede geworden. Duncan wist op overtuigende wijze de eerste manche te winnen. In de tweede manche kwam ze na een mindere start terug naar een tweede plaats. Met deze resultaten kwam ze net tekort voor de Grand Prix zege en werd tweede.

Het circuit van Afyonkarahisar lag Duncan goed op zaterdag. Ze slaagde erin om in de tijdtraining een scherpe tweede tijd neer te zetten en ging met een goed gevoel de eerste manche in.

Een goede start zorgde ervoor dat ze gelijk de leiding in de wedstrijd in handen kreeg. Ze had een goed ritme en begon weg te lopen bij de concurrentie. Duncan zette de volledige wedstrijd naar haar hand en won de manche.

De tweede manche werd op zondagochtend verreden. De organisatie had de baan flink nat gemaakt waardoor de omstandigheden moeilijk waren. In deze manche duurde het even voordat ze het juiste ritme te pakken had. Duncan kwam vanaf een vierde plaats terug richting de kopgroep en zette de aanval in. Nadat ze de derde plaats over had genomen, wist ze in de slotfase ook de tweede plaats nog voor zich op te eisen. Dit was echter net niet voldoende om de Grand Prix te kunnen winnen en werd tweede in het dagklassement.

In de eindstand van het wereldkampioenschap is Duncan op een vijfde plaats geëindigd.

Quentin Prugnieres kwam sterk voor de dag in de MX2 klasse. De Fransman pakte in de eerste manche een goede start en begon rond de zesde plaats aan de wedstrijd. Met een goed ritme kwam hij naar voren en kwam na vijftien minuten aan op een derde plaats. Echter in het heetst van de strijd kwam hij met een achterblijver in aanraking en verloor daardoor de derde plaats. Prugnieres hield het tempo hoog maar kwam ten val en moest uiteindelijk genoegen nemen met een tiende plaats.

Prugnieres was er opgebrand om in de tweede manche hoger te eindigen. Hij begon sterk en werkte zich op naar een tweede plaats. Dit wist hij lang vol te houden. Net toen hij was gepasseerd ging het mis en gooide een valpartij roet in het eten. Vele plaatsen gingen hierbij verloren en uiteindelijk kwam hij teleurgesteld op een dertiende plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Prugnieres op een elfde plaats en in de tussenstand bezet hij de twaalfde plaats. F&H Racing zal zich nu gaan voorbereiden op de laatste Grand Prix van het seizoen in Spanje.

Photocredits – Fullspectrum Media