Skip to content

Quentin Prugnieres achtste in Grand Prix van Spanje

Quentin Prugnieres achtste in Grand Prix van Spanje

Also available in:

Quentin Prugnieres van F&H Racing is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Spaanse Cozar achtste geworden. Prugnieres reed twee sterke manches waarin hij tiende en zevende wist te worden.

Het circuit van Cozar was nieuw op de kalender van het wereldkampioenschap. Het was een baan met een harde ondergrond met veel losse stenen daar bovenop. Op zaterdag kwam Prugnieres sterk voor de dag. Hij had een goed gevoel op de baan en wist in de tijdtraining al een achtste tijd neer te zetten. Hij vervolgde met een sterk optreden in de kwalificatieheat. Hij pakte een hele goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase reed hij op een tweede plaats maar viel daarna terug naar een vierde plaats. Hierop wist hij goed stand te houden en kwalificeerde zich als vierde voor de wedstrijd.

Ook in de eerste manche liet Prugnieres een sterke indruk achter. Op een zesde plaats kwam hij uit de eerste ronde en wist na een aantal ronden de vijfde plaats over te nemen. Prugnieres had de aansluiting met de rijders voor hem en hield het tempo hoog. Helaas ging hij in het heetst van de strijd even in de fout en verloor daardoor vele plaatsen. Lichtelijk teleurgesteld kwam hij op een tiende plaats over de finish.

In de tweede manche was zijn start minder goed en moest hij van rond de tiende plaats terug naar voren zien te komen. Hij wist verschillende rijders te passeren en na een sterk tweede deel van de wedstrijd kwam hij op een zevende plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Prugnieres achtste en in de eindstand van het wereldkampioenschap is hij dertiende geworden.

Daguitslag MX2 Spanje:
1 Lucas Coenen 50 Pnt
2 Andrea Adamo 40 Pnt
3 Thibault Benistant 38 Pnt
4 Kay de Wolf 36 Pnt
5 Simon Laengenfelder 32 Pnt
8 Quentin Prugnieres 25 Pnt

Eindstand wereldkampioenschap MX2:
1 Kay de Wolf 959 Pnt
2 Lucas Coenen 939 Pnt
3 Simon Laengenfelder 852 Pnt
4 Liam Everts 749 Pnt
5 Mikkel Haarup 694 Pnt
13 Quentin Prugnieres 319 Pnt

Photocredits – Fullspectrum Media